• 16/07/2024

Zwemzone Keerdok geopend t.e.m. 8 september

MECHELEN – Goed nieuws voor de waterliefhebbers van Mechelen en omstreken: de zwemzone in het Keerdok is weer open. Op de opening vandaag kon je gratis initiaties rond zelfredzaamheid en bootcampzwemmen volgen. Zwemmen is ook dit seizoen steeds onder toezicht, maar via deze initiaties en meerdere sensibiliseringsacties wil de stad zwemmers stapsgewijs voorbereiden op een open watercultuur waar ook vrij zwemmen een plek kan hebben.

Als de pontons te water gaan in het Keerdok, weet je dat het nieuwe open waterseizoen lonkt. Gisteren ging de zwemzone officieel open. Vanaf begin april wordt de waterkwaliteit structureel gemeten en zijn de resultaten steeds gunstig. Dat kon schepen Labsir beamen: “Ik had beloofd om zelf ook een duikje te nemen, dus bij deze. Over de kwaliteit kan ik niets verkeerds zeggen, de temperatuur daarentegen is wat aan de frisse kant. Maar met het zomerweer in aantocht zal het water goed opwarmen. Nu eerst een warme chocomelk drinken in de zomerbar van Van der Valk!”.

Zwemmers die al eerder zwommen in het Keerdok zullen opmerken dat de zwembanen iets langer zijn (meer dan 25 m) en de zone ook wat breder geworden is. Dat maakt dat er één extra baan is voor sportieve zwemmers die graag baantjes trekken. Daarnaast is er ook een recreatieve zone waar je je eigen luchtmatras, bal of opblaaskrokodil mee naartoe kan nemen.

Ben je een waterliefhebber die het liever droog houdt? Naast de zwemzone kan je kajaks reserveren aan de container van Dobber.

Jezelf insmeren tegen de zon is een must, zowel in als uit het water. Dat kan via de SMOTspot aan de zwemzone.

Zwemmen kan t.e.m. zondag 8 september steeds tijdens de openingsuren, wanneer er redders aanwezig zijn. Door de versoepelde wetgeving rond open water, denkt de stad wel na over een toekomst waar je óók vrij kan zwemmen zonder toezicht.

De verschillende initiaties, activiteiten en lessenreeksen maken deel uit van deze sensibilisering. Daarnaast komt er ook een informatie- en participatiezuil in de vorm van een kubus. Die kan je tijdens Sfeerdok op 7 juli alvast voor de eerste keer uittesten. Via de kubus vind je praktische informatie over de zwemzone en de waterkwaliteit, maar kan je ook cocreatief nadenken over de toekomst van de zwemzone en het masterplan Binnendijle.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten