• 18/07/2024

Zwemvijver Boekenberg twee weken langer open, Wilrijk doet mee aan World Cleanup Day

ANTWERPEN – Het college van burgemeester en schepenen in Antwerpen besliste vandaag om zwemvijver Boekenberg in Deurne ook op donderdag en vrijdag doorlopend open te houden tot het einde van het openluchtseizoen, op zondag 17 september. Normaal liep de zomerregeling, waarbij er elke dag doorlopend kan gezwommen worden, af op zondag 3 september. Door de zwemvijver ook in september op donderdag en vrijdag de hele dag open te houden wil de stad Antwerpse zwemmers bijkomende verkoeling aanbieden.

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds zaterdag 13 mei zijn beide baden open voor het publiek. Tot en met zondag 3 september loopt de zomerregeling en kan er nog elke dag doorlopend worden gezwommen op beide locaties.

Door de beslissing van het college zal zwemvijver Boekenberg van woensdag 6 tot en met 17 september van woensdag tot en met zondag open zijn van 12 tot 19 uur en op zondag van 11 tot 18 uur voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag. Voor openluchtzwembad De Molen op Linkeroever blijven de openingsuren ongewijzigd: woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur. Alle overdekte zwembaden zijn gewoon open voor publiek, scholen en zwemclubs.

Op zaterdag 16 september is het weer World Cleanup Day. Wilrijk zet hier dit jaar extra op in met onder meer een evenement op de Bist en geleide groepswandelingen op tal van plekken in het district. Daarvoor kan je je nu inschrijven.

World Cleanup Day is een jaarlijks wereldwijd initiatief dat zwerfvuil aanpakt via opruimacties. Het district Wilrijk springt dit jaar op de kar met heel wat acties, waarvoor het samenwerkt met onder meer de stad Antwerpen, ISVAG, de Wilrijkse bedrijvenorganisatie Handel & Industrie Werkt (HIW) en Kärcher.

Zo plant het district op zaterdag 16 september geleide poetswandelingen in het kader van World Cleanup Day. Terwijl je zwerfvuil inzamelt, vertelt een gids weetjes over onbekende plekjes van de buurt. Er zijn gratis wandelingen gepland verspreid over verschillende wijken in de voor- en de namiddag. Voor sommige routes wordt nog een begeleider gezocht met kennis van de wijk en een passie voor propere straten. Inschrijven kan hier

In samenwerking met de koepelorganisatie voor HIW zal het personeel van verschillende bedrijven daags voor de World Cleanup Day, op vrijdag 15 september, zwerfvuil verzamelen op het bedrijventerrein Terbekehof. Naar jaarlijkse gewoonte zamelen tal van jeugdverenigingen zwerfvuil in. Zij ontvangen daarvoor een financieel steuntje van ISVAG. Inwoners worden opgeroepen om tijdens de World Cleanup Day zelf op zwerfvuiljacht te gaan in de eigen buurt. Ze kunnen het ingezamelde afval inleveren op de Bist of op twintig  andere pop-up inzamelpunten. Op de Bist worden de ingeleverde vuilniszakken van World Cleanup Day en de bedrijvenactie op 16 september verzameld. Bezoekers kunnen er ook genieten van muziek, kinderanimatie en een drankje. Elke inwoner die tijdens World Cleanup Day een zak zwerfvuil inlevert op de Bist of op een inzamelpunt, maakt via een tombola kans op prijzen zoals filmtickets van Schouwburg De Kern of reinigingstoestellen van Kärcher.

Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor groen(voorziening) en Buurtbouwers: ‘Uiteraard hopen we dat we steeds minder zwerfvuilacties moeten doen maar alle respect aan al de gemotiveerde Wilrijkenaren die samen met ons het gevecht tegen het vuil aangaan.’ Burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘We hopen dat de Wilrijkenaren het goede voorbeeld volgen dat de personeelsleden van tal van lokale bedrijven de dag ervoor zullen stellen.’ Info hier of via buurtbouwers@antwerpen.be of 03 338 54 11. (EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten