• 22/06/2024

Zwembad van Nijlen gratis toegankelijk tijdens de maand augustus

NIJLEN – De herstellingen aan de kades rond het zwembad van Nijlen zijn volgens plan verlopen. De technische installaties worden opgestart en mits enkele kleine vervangingen is ook dat binnenkort in orde. Het is dan nog een kwestie van het op temperatuur brengen van het water en dan is het zwembad klaar voor de heropening. Die staat gepland voor maandag 2 augustus. Heel de maand augustus is het zwemmen gratis.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V): ‘In augustus komt een einde aan een noodgedwongen sluiting van net geen twee jaar. Het zwembad, dat voor het eerst de deuren opende in 1977, begint dan aan een nieuw hoofdstuk. De herstellingen moeten in principe de levensduur van het gemeentelijke zwembad verlengen met vijf tot maximum tien jaar. In die periode zal verder samen gewerkt worden met andere gemeentebesturen en eventuele andere partners om tot een gezamenlijke oplossing voor de langere termijn te komen. Tot het zover is, kan je dus opnieuw in het zwembad in Nijlen terecht. In de maand augustus zelfs helemaal gratis.’

Je kan reserveren voor ofwel een blok in de voormiddag, in de namiddag of ’s avonds. Dat kan via www.nijlen.be/zwembad-nijlen Er is per blok een maximum aantal zwemmers toegelaten, dit in functie van de geldende corona-regels, de beschikbare redders en ook de Vlarem-wetgeving. Voor wie niet online kan reserveren, worden er plaatsjes vrijgehouden. Aanmelden aan de balie is dan wel nodig.

Verbeeck: ‘Op weekdagen gaat het zwembad ’s morgens al open om half negen, dat is een halfuur vroeger dan voorheen. Op voor- en namiddagen in de week is er een mix van zwemmen voor publiek en voor scholen. Op dinsdagavond zijn er zwemlessen en zwemuren voor de sportclubs, dan is er geen publiekszwemmen. Op vrijdagavond tussen 21 en 22 uur zijn drie van de zes banen gereserveerd voor de zwemclub. Op andere weekavonden zijn er geen zwemlessen tijdens de publieksuren en zijn alle baantjes vrij voor iedereen. Nog op dinsdag gaat er een test lopen met een extra vroege opening voor zowel sportclubs als publiek, zodat mensen ’s morgens vóór het werk kunnen komen zwemmen.’

Op zaterdag is het zwembad één uur langer open dan voorheen, tot 15 uur in plaats van 14 uur. Op zaterdag worden enkele baantjes voor zwemlessen voorbehouden. Op zondag blijft er een publieke opening in de voormiddag. Een volledig overzicht van de nieuwe openingsuren vind je op https://www.nijlen.be/zwembad-nijlen. Alle verdere info over de zwemlessen volgt binnenkort.

Verbeeck: ‘ Een aantal argumenten maakten een aanpassing van de tarieven nodig. Uit een vergelijkende studie met omliggende gemeenten bleek dat een inhaalbeweging op zijn plaats is. Het is een verdere stap in het toepassen van het principe ‘de gebruiker betaalt’. Een lichte verhoging van de tarieven vermindert ook het exploitatietekort van de uitbating van het zwembad.’ Voor zwemmers van zestien tot 60 jaar komt er één euro bij, zowel voor Nijlenaars als mensen uit andere gemeenten. Verder wordt het verschil tussen wat Nijlenaars en niet-Nijlenaars moeten betalen groter, er komt een sociaal tarief voor – 16-jarigen en +60-jarigen en via de Uitpas kunnen mensen met een kansenstatuut komen zwemmen aan een voordeliger tarief. Een volledig overzicht van de nieuwe tarieven vind je op https://www.nijlen.be/zwembad-nijlen. (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten