• 18/07/2024

Zwembad Sorghvliedt ontruimd, laat Deurne blinken op zaterdag 23 april

HOBOKEN – Sinds gisterochtend is zwembad Sorghvliedt in Hoboken gesloten voor het publiek, wegens een probleem aan het plafond van de zwemhal. Verder onderzoek moet gebeuren voor er meer duidelijk wordt over de duur van de sluiting.

Peter Wouters (N-VA, zie foto), schepen van sport: ‘Gisterochtend ontdekten medewerkers van zwembad Sorghvliedt een lichte verzakking van het plafond in de zwemhal. Volgens de richtlijnen van de stad werd het aanwezige publiek meteen uit het water gehaald. Dankzij het alerte optreden van het zwembadpersoneel is het zwembad op een rustige en veilige manier geëvacueerd. Meteen daarna hebben de brandweer en de stadsingenieur een grondige controle uitgevoerd van het dak en het plafond van de zwemhal. Daarbij kwam aan het licht dat de verzakking is veroorzaakt door een probleem met de draadstangen die het plafond op hoogte moeten houden.

Op advies van de stadsingenieur wordt zo snel mogelijk gestart met de herstellingen. De omvang van deze werken kan pas worden ingeschat na een grondige screening van het volledige plafond en de staat van alle draadstangen. Vast staat dat het zwembad pas terug open kan als het plafond terug stabiel is en de veiligheid van alle zwemmers voldoende gewaarborgd kan worden. Zwembad Sorghvliedt dateert van midden jaren ’70. Tussen 2008 en 2010 werd het volledig gerenoveerd om helemaal te voldoen aan de Vlarem-II-wetgeving. Publieke zwemmers kunnen tijdens de sluiting terecht in de andere stedelijke zwembaden in de buurt, zoals zwembad Ieperman in Wilrijk. Ook voor scholen en clubs die in Sorghvliedt actief zijn, zoekt Sporting A in samenspraak met hen naar oplossingen.

Als de lente in het land is, komen ook de poetskriebels boven. Steek samen met je buren de handen uit de mouwen tijdens de poetsdag op zaterdag 23 april in Deurne. Je moet wel voor zondag 13 maart inschrijven.

Je poetst samen de straat, maakt plezier en praat gezellig bij. Haal emmers, borstels en zeemvellen uit de kast en maak je klaar om zwerfvuil op te ruimen, onkruid te verwijderen en ramen te poetsen. De vorige jaren deden er altijd een record aantal straten mee in Deurne. Dit jaar gaat het district voor nog meer poetsende straten. Als je deelneemt aan de poetsdag krijg je als beloning een unieke ‘Dees is wel Deurne’ deurmat of  veegborstel. Heb je liever plantjes voor in een bloembak of geveltuin als beloning? Dat kan ook. Vraag dan een toelage aan. Daarnaast krijgt je ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn om in je straat op te hangen. Dus hoe meer straten deelnemen, hoe meer vlaggetjes in Deurne.

Heb je graag flyers om de poetsactie bekend te maken bij je buren? Gebruik dan deze link:   https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/ed1f3122-6109-4444-b820-0fe61da8b0a1/Flyer_poetsdag_2022.pdf. Stuur de ingevulde flyer naar dingdongdeurne@antwerpen.be en de nodige exemplaren worden gekopieerd. Ding Dong Deurne contacteert je als ze klaar liggen. Inschrijven via https://cultuur.csjdatabank.be/. Meer info via 03 338 45 12, 03 338 45 84 of dingdongdeurne@antwerpen.be. (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten