• 20/05/2024

Zuidrand Klassiek! voorgesteld: opnieuw concerten in zeven gemeenten

AARTSELAAR – Voor de achttiende jaargang van Zuidrand Klassiek! hebben de cultuurdiensten van de zeven deelnemende gemeenten in samenwerking met Orfeoproducties opnieuw een inspirerend, hoogstaand en gevarieerd programma van klassieke kamermuziekconcerten uitgezocht.

Zoals steeds worden in het programma vaste waarden uit de Vlaamse klassieke muziekwereld afgewisseld met jonge toptalenten. Van Jos Van Immerseel tot Aries Pianotrio, winnaars van de Supernova wedstrijd van Klara in 2020. Van ervaring en klasse tot gedrevenheid en passie. Boeiende en verrassende concerten zijn het alleszins. Ook de combinaties zijn niet altijd alledaags. Zo krijgen we gitaar en accordeon te horen met het Duo Como;  sopraan, viool en harp met het trio Gilu en een kwartet van gitaren met Mozaik Guitar Quartet. Ook het traditionele repertoire met werk van Beethoven (Jos Van Immerseel) en Schubert (Pianotrio Aries) ontbreken niet. Sonoro Strijkkwartet trekt de lijn door tot Shostakovich. De kers op de taart komt van het Collectief Arsys met Tango Sensations. Het programma:

Donderdag 28 september Mozaik Gitaar Kwartet in de Sint-Jacobuskerk (Borsbeek). De vier beloftevolle jonge gitaristen uit de vier windstreken leerden elkaar kennen aan het Mozarteum in Salzburg. (zie foto)

Donderdag 26 oktober  Sonoro strijkkwartet in de kerk van O.L.V.-geboorte (Lint): Sonoro Quartet werd opgericht in 2019 door violisten Mona Verhas en Jeroen De Beer, altviolist Seamus Hickey en cellist Paul Heyman.

Donderdag 30 november Collectief Arsys in de Heilig Kruiskerk (Mortsel). Gedreven door een gezamenlijke passie voor kamermuziek ontstond in 2013 het Collectif Arsys. Dit ensemble is gedreven door de ambitie om een origineel, sterk uiteenlopend repertoire te verkennen.

Donderdag 25 januari 2024: Aries Pianotrio in de Sint-Antoniuskerk (Edegem). Het Trio Aries, opgericht in 2018, verenigt drie Belgische muzikanten, violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens. De carrière van het ensemble nam hoge vlucht toen het in 2020 de prestigieuze Supernova Kamermuziekwedstrijd won.

Donderdag 29 februari 2024: Jos Van Immerseel in de Sint-Martinuskerk (Kontich). Als één van de pioniers van de historische uitvoeringspraktijk in Vlaanderen behoeft Jos van Immerseel nog weinig introductie. Naast bespeler van historische klavierinstrumenten is hij onderzoeker, verzamelaar, docent en dirigent. Muziek in haar vele facetten staat centraal in zijn werk en leven.

Donderdag 28 maart 2024: Trio Gilu in de zaal da Capo (Hove). Het Trio Gilu met een ongewone bezetting van sopraan, viool en harp, werd gevormd in 2021 door de drie jonge vrouwen Maria Portela Larisch, Veronique De Raedemaeker en Mathilde Wauters.

Donderdag 18 april 2024: Duo Como in de Sint-Leonarduskerk (Aartselaar). De vriendschap tussen Emma en Sebastian ontstond toen ze beiden in 2016 studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze besloten een officieel duo te vormen toen bleek dat ze uitblonken in hun samenspel.

Tickets bestel je via info@orfeo.be of  03 449 16 87. De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw Edegem. Tickets kosten zestien euro (vijf euro voor -26-jarigen). Een abonnement kost 80 euro. (EM / Foto Zuidrand Klassiek!)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten