• 23/06/2024

Zuhal Demir zet licht op groen voor extra weekendje Tomorrowland in Boom

BOOM – Zuhal Demir (N-VA), Vlaams minister van Omgeving, heeft het beroep tegen de omgevingsvergunning voor een éénmalig derde weekend van Tomorrowland in Boom verworpen.

De festivalorganisator organiseert twee weekends per jaar een festival op recreatiedomein De Schorre in Boom en heeft daarvoor een omgevingsvergunning met bijzondere voorwaarden.

Voor dit jaar verkregen ze van het provinciebestuur in Antwerpen een afwijking waardoor een derde weekend mogelijk is.

Daartegen werd administratief beroep aangetekend door één omwonende en VZW Aktiegroep Leefmilieu.

Demir bevestigt vandaag echter de omgevingsvergunning. Tomorrowland bestaat zo definitief uit drie weekends in 2022.

Wegens annuleringen in de coronajaren wenst de festivalorganisator éénmalig een derde festivalweekend te organiseren, onder dezelfde voorwaarden en openingsuren.

Het provinciebestuur gaf daarvoor eind 2021 een toelating, maar de bal kwam wegens een beroepsprocedure in het kamp van Demir terecht.

Zij verkreeg gunstige adviezen van Mobiliteit en Openbare Werken, Natuur en Bos, de brandweer en de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie. Demir bevestigde dan ook de omgevingsvergunning.

De minister stelt in de vergunning dat er voldoende maatregelen worden genomen om de hinder door het derde weekend te beperken.

De organisator heeft onder meer in februari een convenant gesloten met de provincie en de gemeenten om de hinder ingevolge het derde weekend bijkomend te beperken.

De extra milderende maatregelen bestaan uit onder meer het beperken van het aantal generatoren, geen helikoptervluchten, de specifieke positionering van de podia en een mobiliteitsplan.

In een bijzondere voorwaarde wordt opgenomen dat het festival niet mag plaatsvinden in het meest waardevolle bosgebied dat in de buurt ligt..

Tomorrowland 2022 bestaat dan ook definitief uit drie weekends. Het weekend van vrijdag 15, zaterdag en zondag 17 juli, van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli en vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten