• 22/06/2024

Zorgparkeren in Boechout, rioleringswerken Kontichsesteenweg Aartselaar

BOECHOUT – Dokters, verplegers en andere zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen huisbezoeken soms vertraging op. Daarom gaat Boechout van start met zorgparkeren, waarbij inwoners de parkeerplaats voor hun garage of oprit kunnen openstellen voor zorgverleners.

Heel wat zorgverleners moeten bij huisbezoeken vaak lang zoeken naar een parkeerplaats. Nochtans zijn er in veel straten wel parkeermogelijkheden, maar dan op privéplaatsen zoals op of voor een oprit of garage. Die parkeerplaatsen kunnen Boechoutenaren vanaf nu openstellen voor zorgverleners. Els Augustinus (PRO Boechout & Vremde), schepen van Welzijn en Senioren: ‘Het idee is ontstaan op de seniorenraad. Doordat zorgverleners voor iemands garage of oprit mogen parkeren, kunnen ze vijf tot tien minuten extra tijd doorbrengen bij hun patiënt. En die kostbare tijd kan vaak erg belangrijk zijn.’

Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde), schepen van Mobiliteit: ‘Inwoners die hun parkeerplaats willen openstellen, vragen dat aan via het e-loket op onze website. Ze ontvangen dan een zorgsticker die ze op hun garage kleven. Zo weet een zorgverlener dat hij of zij gedurende 45 minuten voor de oprit of garage mag parkeren. Moet je toch dringend weg? Dan kan je bellen naar het gsm-nummer dat op de kaart achter de voorruit van de auto staat. ‘ Zorgverleners met een erkend RIZIV-nummer kunnen zo’n zorgparkeerkaart ook aanvragen via het e-loket van de gemeente.  Augustinus: ‘Het enige wat ze moeten doen is hun contactgegevens op de kaart zetten en de kaart achter de voorruit van hun auto leggen.’ Een zorgsticker- of parkeerkaart aanvragen kan via www.boechout.be/zorgparkeren. Op die pagina vind je binnenkort ook een overzicht van de zorgparkeerplaatsen in Boechout.

De Kontichsesteenweg in Aartselaar had de voorbije jaren regelmatig af te rekenen met wateroverlast. De vorig jaar geplande rioleringswerken die hier komaf moesten mee maken, kenden enkele maanden uitstel. Maar ondertussen is het zover en is de timing gekend. Met de rioleringswerken en heraanleg van de N177 werden bufferkokers voorzien, die het overtollige water afvoeren naar de Struisbeek. Samen met de nu geplande gescheiden riolering en extra buffers (zoals ook meer groen om meer water door te laten naar de bodem) moet dit de wateroverlast in de Kontichsesteenweg aanzienlijk verminderen. Het traject langs de Kontichsesteenweg is op te delen in twee zones:

Zone 1 (tussen de N177 en de Oudestraat): Rioleringswerken: Langs de zuidzijde (de zijde van de International School) komt een vrijliggend dubbelrichting fietspad van drie meter breed. Langs de noordzijde komt een parkeerstrook in kasseien.

Zone 2 : tussen de Oudestraat en de Dijkstraat. Het bestaande betonnen fietspad wordt vervangen door een volwaardig vrijliggend dubbelrichting fietspad van drie meter breed. De huidige rijweg blijft in deze zone behouden. De werken starten in maart (N177 – Barones l. de Borekenslaan)  en eindigen – onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden – eind augustus.  Gedurende deze werken wordt een omleiding voorzien via de as Dijkstraat – Atomiumlaan in beide richtingen. De Kontichsesteenweg blijft gedurende de werken open voor plaatselijk verkeer. Alle info via https://www.aartselaar.be/werken-kontichsesteenweg-infobrochure. (EM / Foto Zorgparkeren)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten