• 23/05/2024

ZOO Planckendael ijvert om drie keer meer treinreizigers te verwelkomen

MECHELEN – ZOO Planckendael verwierf een concessie voor een lounge van 1 500 vierkante meter in het vernieuwde station van Mechelen. Vanaf 2025 wil ZOO Planckendael bezoekers van het park al vanaf hun aankomst met de trein verwelkomen.

Aan het station zelf start de beleving en kunnen bezoekers hun duurzaam vervoer naar het park in Muizen kiezen, 3,8 kilometer verder. ZOO Planckendael investeert zo fors in ecologische mobiliteit.

50 000 bezoekers komen jaarlijks in het station aan om vandaar de ZOO Planckendael Express naar het park te nemen. ZOO Planckendael verving zijn traditionele shuttlebussen nu al door twee gloednieuwe CNG-bussen die op gas rijden. Maar het park gaat nog veel verder.

Dries Herpoelaert, algemeen directeur: ‘Met ZOO Planckendael willen we fors investeren om de mobiliteit naar het park nog te verbeteren. De CNG-bussen waren de eerste aanzet, in de toekomst kan je op verschillende boeiende manieren het park bereiken.’

Zo wil ZOO Planckendael zijn bezoekers stimuleren om nog meer de duurzame weg te kiezen met een waaier aan groene en leuke transportmogelijkheden. Momenteel wordt er gekeken naar alternatieven zoals elektrische steps, fietsen, een bootverbinding of zelfs riksja’s. Een bijkomende parkingang aan het kanaal verwelkomt deze bezoekers met open armen.

Bart Crols, woordvoerder NMBS: ‘De lounge bevindt zich aan de Arsenaalzijde van het station dat in het kader van een complete renovatie uitgroeit tot een multimodaal knooppunt. De aanwezigheid van de lounge van Planckendael in zo’n centraal knooppunt zal bezoekers ongetwijfeld aanzetten om de trein te nemen tot Mechelen.’

De ambities zijn groot. ZOO Planckendael wil op vijf jaar tijd een verdriedubbeling van het aantal bezoekers met de trein gecombineerd met een alternatief vervoermiddel verwezenlijken.

De ontvangstruimte wordt een keuzecentrum voor leuke transportmogelijkheden, en tegelijkertijd start hier ook al het bezoek door een belevingsvolle inrichting.

Bezoekers van ZOO Planckendael krijgen 50 procent korting op hun Discovery Ticket van de NMBS. (EM / Afbeelding KMDA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten