• 24/05/2024

Andreas Vesalius Gemeentelijke Basisschool

Zone HEKLA zet in op ‘veiligheid in het verkeer’ tijdens grote fietstocht voor leerlingen

LINT/EDEGEM/AARTSELAAR/KONTICH/HOVE  – Een kleine duizend kinderen uit het zesde leerjaar van de basisscholen uit Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar maakten een stevige fietstocht. Terwijl ze een fikse portie beweging krijgen, ontdekten ze de verkeersregels op een laagdrempelige manier.

In het nieuwe schooljaar gaan de jonge fietsers zich veelal met de fiets naar de middelbare school begeven. “Door deze scholenfietstocht krijgen de leerlingen een extra voorbereiding mee om volgend schooljaar zelfstandig en vooral op een veilige manier naar de middelbare school te fietsen. Met dit jaarlijks initiatief wil
de lokale politie HEKLA de kans op ongevallen in het drukke schoolverkeer verkleinen”, vertelt hoofdinspecteur Stefaan De Beuckelaer van het verkeersteam.

Er werd een grote lus gemaakt doorheen de hele politiezone en op vijf verschillende punten hielden ze halt om deel te nemen aan een workshop over ‘veiligheid in het verkeer’. In elke HEKLA-gemeente was er zo’n workshop voorzien, met als thema’s behendigheid, een verkeersquiz, fietscontrole en belang van de helm, dode hoek en zichtbaarheid in het verkeer.

De Fietsersbond stippelde de bewegwijzerde route uit. Om te veel drukte te vermijden vertrokken de leerlingen op
verschillende punten. De lokale politie HEKLA hield extra toezicht op drukke of gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen. Ook gemachtigde opzichters werden ingeschakeld om alles veilig te laten verlopen. Daarnaast hielden de interventiepatrouilles van HEKLA een extra oogje in het zeil.

Het is de derde keer dat de lokale politie HEKLA deze ‘scholenfietstocht’ organiseert. Om dit mogelijk te maken
kon de lokale politie opnieuw rekenen op de onmisbare steun van belangrijke partners zoals de Fietsersbond,
de gemachtigde opzichters, het collectief maatwerkbedrijf Werkmaat, de talrijke vrijwilligers en de besturen
van de vijf HEKLA-gemeenten.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten