• 23/06/2024

Zondag gratis online-evenement vanuit Roma nav internationale vrouwendag

ANTWERPEN – Op zondag 7 maart organiseert ‘Women in Film, Televison & Media Belgium’ samen met stad Antwerpen en verschillende andere Belgische steden een online-evenement in het teken van Internationale Vrouwendag. De livestream gebeurt voor en door vrouwen vanuit verschillende Belgische locaties, waaronder de Roma in Borgerhout. Het event is gratis mee te volgen via  www.internationalwomensday.be.

Op maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Die dag staat in het teken van vrouwenrechten en de lange weg die de strijd naar gendergelijkheid al heeft afgelegd.

In het kader hiervan kunnen geïnteresseerden op zondag 7 maart vanaf 15 uur afstemmen op het livestream evenement van de organisatie ‘Women in Film, Television & Media Belgium’. Die organisatie zet zich in voor gendergelijkheid en gelijke rechten voor vrouwen in het film-, televisie- en medialandschap.

De dag is gevuld met panelgesprekken, debatsessies, optredens en interviews rond gendergelijkheid. Verschillende bekende gasten komen aan het woord, zoals actrice Maaike Cafmeyer en de Amerikaanse actrice Jessica Pimentel uit ‘Orange Is The New Black’. Daarnaast vind je op de website een uitgebreide playlist met exclusieve interviews, mini-documentaires en getuigenissen, onder meer over Antwerpse vrouwen en vrouwenorganisaties.

Enkele straffe madammen van de Antwerpse organisaties Safe Space en GAMS getuigen over hoe belangrijk het is dat er aandacht is om meisjes en vrouwen met een migratieachtergrond te versterken. Safe Space is een organisatie die vrouwen wil empoweren, een veilige plek voor hen creëren en hulp wil bieden via individuele en groepsgesprekken. GAMS is een groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminkingen.

Daarnaast vertelt de organisatie Avansa meer over hun onderzoek voor stad Antwerpen naar de drempels waar vrouwen op stoten als ze hun ambities willen bereiken en hoe organisaties vrouwen daarbij kunnen versterken. Avansa, vroeger Vormingplus, organiseert in opdracht inspraak, begeleidt groepen of  processen,… rond thema’s als diversiteit, verduurzaming of de digitale revolutie

Ook thema’s zoals hedendaagse vormen van censuur en taboes, de strijd tegen seksueel geweld en intimidatie en het recht op zelfbeschikking komen aan bod.

Karim Bachar (sp.a), schepen voor integratie & inburgering en gelijke kansen: ‘Ik ben fier op wat er in onze stad gebeurt rond het versterken van vrouwen, en daarom laten we op 7 maart enkele van onze Antwerpse organisaties aan het woord. Deze zetten, elk op hun manier, in op het empoweren van vrouwen. Als schepen voor gelijke kansen wil ik hen ondersteunen waar nodig, want sterke vrouwen maken een sterke stad.’

Het volledige programma van dit gratis evenement vind je op www.internationalwomensday.be  (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten