• 16/07/2024

Zondag eindejaarsreceptie in Merksem, zware hinder in heel Antwerpen

MERKSEM – Nu zondag 18 december van 11 tot 14 uur trakteert district Merksem zijn inwoners tijdens de jaarlijkse eindejaarsreceptie.

De achttiende editie van de Merksemse eindejaarsreceptie vindt plaats op de speelplaats van het Koninklijk Atheneum Merksem, aan de Ringlaan 69. Merksemnaren genieten er van winterse gezelligheid en ontmoeten er elkaar. De Complimentenman deelt de leukste complimenten uit en iedereen kan een leuke foto laten maken als aandenken. Bovendien krijgt elke Merksemnaar twee gratis jetons voor een drankje of een snack. Met frietjes, chocomelk, soep, pannenkoeken, jenever en meer is er voor ieder wat wils.

Burgemeester Luc Bungeneers (N-VA): ‘De opbrengst van de bijkomende consumpties schenkt het district traditiegetrouw integraal aan een goed doel. Dit jaar is dat de sociale werking van City Pirates. City Pirates is immers veel meer dan een voetbalclub. De club zet zich ook in om de sociale situatie van haar spelers te versterken en hun talenten te ontwikkelen. De club vormt op die manier een veilige thuishaven voor haar spelers en geeft jongeren de warmte en het vertrouwen die nodig zijn. Het district wenst zijn inwoners alvast fijne feestdagen en hoopt hen te mogen ontmoeten op de eindejaarsreceptie’

Morgen vrijdag 16 december organiseren de vakbonden een nationale actiedag. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de dienstverlening van stad Antwerpen.

Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaren kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333. Het stedelijk contactcenter kan telefonisch moeilijker te bereiken zijn.

De stad wil de hinder tot een minimum beperken. Voor de kinderopvanglocaties zullen enkele locaties volledig of gedeeltelijk gesloten zijn. Ouders werden op de hoogte gebracht of er hinder is in hun locatie of niet. De dienst stadsreiniging probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren maar de stad vraagt haar inwoners die morgen een ophaaldag hebben om al hun afval (restafval, gft, pmd en papier en karton) pas aan te bieden bij de volgende ophaling. Indien er toch veel huisvuil buitenstaat, kan de stad beslissen om niet-selectief op te halen, dan gaat al het afval in één huisvuilwagen. Afspraken voor de ophaling van grofvuil werden geannuleerd. Wie een afspraak had gemaakt, wordt gevraagd opnieuw contact op te nemen met het stedelijk contactcenter voor een nieuwe afspraak. Alle recyclageparken zijn gesloten en het recyclagepunt in de Monnikenhofstraat in Berendrecht werd geannuleerd.

Vanaf morgen tot en met 9 januari 2023 is de Kammenstraat autovrij. Van vrijdag tot en met zondag rijdt het verkeer op de Ring richting Gent over versmalde rijstroken. Dit zal zorgen voor zeer zware hinder, ook op de A12 en de E19. De Park and Rides in Luchtbal en Merksem zijn tijdens deze periode gratis, net als de trams ernaartoe. Tenslotte zijn er weer nieuwe ontwikkelingen in verband met de cyberaanval op de diensten van de stad. Een aantal dingen – zoals het aanvragen van attesten en het melden van sluikstort – kan weer. Lees hier wat kan en wat niet kan:  https://www.antwerpen.be/info/63906c7a1477455f97247a95/impact-op-de-dienstverlening.

Tenslotte nog een bericht van een heel andere orde. De douanediensten van Antwerpen hebben 3,9 ton cocaïne in beslag genomen. De verdovende middelen zaten verstopt in een container met bananen afkomstig uit Ecuador. De drugs zijn inmiddels vernietigd. (EM / Foto District Merksem)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten