• 20/06/2024

Zondag ‘de gezelligste markt in ’t schoonste park’, wekelijks spreekuur in Borgerhout

DEURNE  – Zondag wordt een nieuwe editie van Ecodroom gehouden in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Voor de 22ste keer is er ‘de gezelligste markt in ’t schoonste park’. Laat je op zondag 8 oktober inspireren hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen. Kom gratis naar Ecodroom, van 13 tot 18 uur, op de Parkweg in het Rivierenhof.

Kom kuieren langs marktkramen met duurzame producten en luister ondertussen naar een streepje muziek. Volg een workshop of steek iets op bij de verschillende infostands. Tussendoor kan je genieten van een lokaal drankje of hapje in de verschillende kramen die zich richten op gezonde, biologische en lokale voeding.

Heb je kleine huishoudtoestellen, speelgoed of tuingereedschap die een herstelling kunnen gebruiken? Kom dan naar het repair café van de Spectrumschool. De leerkrachten en leerlingen mechanica en elektriciteit geven je tijdens het herstellen van jouw spullen handige tips. Ook voor kleine herstellingen aan je fiets kan je bij hen terecht.

Vergeet tot slot geen kijkje te nemen op de rommelmarkt als je duurzaam koopjes wil doen. Ecodroom in het Rivierenhof is een markt waarbij winkelen én duurzaamheid hand in hand gaan.

De standhouders van de marktkramen zetten zich in voor verschillende thema’s. Denk aan korte keten, recht van bij de boer, fair trade, vegan, vegetarisch, biologisch, recyclage en verpakkingsarm. Ecodroom sluit zo ook helemaal aan bij het ISO-14001 kwaliteitslabel van het Rivierenhof en draagt bij aan de SDG-doelstellingen.

Het schepencollege van district Borgerhout roept een wekelijks spreekuur voor Borgerhoutenaren in het leven. Het spreekuur zal elke dinsdag plaatsvinden tussen 9 en 12 uur en start morgen dinsdag 3 oktober.

De districtsschepenen nemen telkens een beurtrol op. Inwoners die iemand van het districtscollege willen spreken, kunnen gewoon binnenwandelen in het districtshuis via de centrale ingang aan de trappen, op het Moorkensplein, in hartje Borgerhout.

Het Borgerhoutse districtscollege, dat verantwoordelijk is voor het dagelijkse bestuur van het district, wil de betrokkenheid van inwoners vergroten en open communicatie bevorderen. Daarom starten ze een open spreekuur.

Het spreekuur biedt inwoners de gelegenheid om in gesprek te gaan met leden van het schepencollege en hun vragen, opmerkingen of suggesties te delen. De bevoegdheden van de districtscollege zijn burgerlijke stand, lokale straten en pleinen, lokale parken en groenaanplantingen, lokale feestelijkheden, lokale markten en foren, lokaal cultuurbeleid,
lokaal jeugdbeleid, lokaal sportbeleid, lokaal seniorenbeleid, lokale communicatie en promotie, lokale inspraak en participatie en lokale socioculturele verenigingen.

De samenstelling van het Borgerhoutse districtscollege en de verdeling van de bevoegdheden zijn te vinden op de website van het district. Alle inwoners, ongeacht hun achtergrond, zijn van harte welkom om hun lokale kwesties te bespreken tijdens dit spreekuur.

Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen): ‘Het districtscollege kijkt uit naar de gesprekken met inwoners tijdens het spreekuur. We willen met dit spreekuur de kloof tussen de lokale politiek en Borgerhoutenaren verkleinen en het beleid afstemmen op de noden en bezorgdheden van onze inwoners.’ Meer info vind je hier   (EM / Foto Provincie Antwerpen)
 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten