• 24/05/2024

Zomerzoektocht in Geel, negen nieuwe laadpunten in Meerhout, livemuziek in Olen

GEEL – Wie deze zomer de winkelstraten in Geel wil ontdekken met het hele gezin kan zich wagen aan de zomerzoektocht van Geel Centrum – de vereniging  van handelaars in het centrum van de stad -, een uitgestippelde route waarbij letters verstopt zitten om een woord te vormen. Er vallen bovendien prijzen te winnen.

De zoektocht brengt de wandelaars langs verschillende centrumstraten van Geel. In de winkeletalages zitten twintig verschillende strandspullen met een letter verstopt, waarmee een woord gevormd kan worden. Ook krijgen kindjes die mee wandelen bij enkele handelaars iets lekkers op vertoon van de deelnamekaart.

Deelnemen kan elke dag tot en met zondag 3 september. Je start op de markt. Het deelnameformulier kan je hier downloaden of afhalen bij Toerisme Geel, Bon Bon Giorno, Chocolaterie Puur en koffiehuisje Passage.

Het ingevulde deelnameformulier kan gedropt worden tot en met zondag 4 september in de brievenbus van Toerisme Geel (Markt 1) om kans te maken op één van deze prijzen: vier bons van Standaard Boekhandel ter waarde van 30 euro, vier bons van bowling & binnenspeeltuin Bruul ter waarde van 40 euro, vier twintigbeurtenkaarten van het Stedelijk Zwembad en vier tickets voor vier kinderen (60 minuten) bij SuperJump.

Lokaal bestuur Meerhout werkt volop aan de uitbouw van een beter publiek laadnetwerk. Op dit moment kunnen bestuurders hun elektrische wagen al laden op de centrumparking in de Eikenboomlaan.

Binnenkort kunnen zij ook de laadpaal voor het gemeentehuis en de recent bijgeplaatste laadpaal op de centrumparking in de Eikenboomlaan gebruiken. Maar dat is niet alles: op korte termijn komen er nog negen laadpunten bij, verspreid over het Meerhouts grondgebied.

De laadpalen die je nu al vindt voor het gemeentehuis en in de Eikenboomlaan zijn zowel voor een Cambio-deelwagen als voor particulier gebruik.

Zij worden binnenkort in werking gesteld. Verder komt er een laadpunt op de parking aan de kerk in Zittaart, op de parking aan de kerk Gestel, op de parking in de Sportlaan, op de parking in Molenberg, aan de bib, aan de petanquepleintjes bij Molenveld, op de parking in Zilderij, aan de kerk van Berg en op de parking in de Prinskensmolenweg. Mogelijk komt er ook nog een snellader op de parking in de Eikenboomlaan.

Roger Verheyen (CD Meerhout), schepen voor mobiliteit: ‘Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel- of benzineauto. Elektrisch vervoer heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en dragen bij aan de reductie van de uitstoot van CO2. Lokaal bestuur Meerhout vindt het dan ook heel belangrijk om zijn steentje bij te dragen in de uitrol van een publiek laadnetwerk.’

Even ontspannen met een drankje of lekkere cocktail in een uniek kader? Dat kan tijdens Bar Pastorie in de tuin van de vernieuwde pastorie in Olen-Centrum. Ondertussen kan je bijkomend genieten van livemuziek. De semi-akoestische band ’La Fête Folie’ en Bart Buls en Kiri Valvekens zorgen voor een muzikale toets. Je kan op donderdag 10 augustus vanaf 18 uur gratis terecht in de tuin van de pastorie, Dorp 18. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten