• 16/04/2024

Zomerkrant bundelt Ekerse activiteiten, strengere reglementering deelsteps

EKEREN – Tijdens de maanden juli, augustus en september valt er in Ekeren heel wat te beleven. Een gloednieuwe zomerkrant bundelt de activiteiten en valt bij iedere Ekerenaar in de brievenbus.

Wie niet voor een verre reis kiest maar voor een luilekker verblijf in het district, maakt een prima keuze. Ook in Ekeren kunnen bewoners volop genieten van hun vakantie. Er is voor ieder wat wils. Elke Ekerenaar ontvangt een zomerkrant met alle evenementen en activiteiten in juli, augustus en september in de bus. De krant is vanaf vrijdag 1 juli ook beschikbaar bij 252 cc, Veltwijcklaan 252 (gesloten in juli); het stadsloket, Veltwijcklaan 31; JC ’t Velt, Veltwijcklaan 19; bib Driehoek, Driehoekstraat 43 en zwembad De Schinde, Oorderseweg 83. Uiteraard valt er in Ekeren nóg meer te beleven. Meer activiteiten zijn te vinden op www.ekeren.be of www.uitinvlaanderen.be.

Stad Antwerpen voert vanaf maandag 18 juli beperkingen in voor de deelsteps op haar grondgebied. De stad bakent zones af waar ze niet mogen komen en zones waar ze niet mogen achtergelaten worden. In drukke gebieden of voetgangerszones zullen ze nog maar maximum 8 kilometer per uur kunnen rijden.

Het gebruik van deelvoertuigen zonder vaste stalplaats zoals fietsen, scooters en steps, is sterk gestegen. Om de openbare orde en veiligheid te kunnen beheersen, werd de exploitatie ervan al enige tijd geleden door de stad in een reglement gegoten. Dat reglement voorziet dat de stad zones kan vastleggen waar het aangeraden is om deelvoertuigen te stallen (dropzones), of waar bepaalde beperkingen gelden. De eerste dropzones voor deelsteps, -fietsen en -scooters werden vorig jaar al gemarkeerd.

Vanaf maandag 18 juli worden wat deelsteps betreft ook beperkingen ingevoerd in de vorm van no go zones, no park zones en slow speed zones. De stad wil hiermee hinderlijke en gevaarlijke situaties met deelsteps zo veel mogelijk beperken. De no go zones zijn gebieden waarin het gebruik van de step niet wenselijk is, onder meer in natuurdomeinen en begraafplaatsen, in het treinstation Antwerpen-Centraal en aan de ingangen van de Brabantstunnels op de Leien. De deelsteps zullen automatisch snelheid verminderen en stilvallen wanneer gebruikers deze zones toch proberen binnenrijden.

In drukke gebieden of gebieden met beperkte openbare ruimte zoals natuurdomeinen, begraafplaatsen, sportterreinen, speeltuinen, bruggen over de Ring en randgebieden van de Ring voert de stad no park zones in. Deelsteps zullen daar niet achtergelaten kunnen worden, tenzij in de gemarkeerde dropzones in het gebied. De gebruiker zal indien hij niet in een dropzone parkeert niet kunnen uitloggen en dus blijven betalen voor een sessie. Alle no go zones zijn automatisch ook no park zones. In drukke gebieden of voetgangerszones zoals de Meir en op en rond de Grote Markt zullen slow speed zones worden ingevoerd. Deelsteps zullen in deze zones tussen 11 en 19 uur automatisch vertragen naar maximum acht kilometer per uur. Vanaf 18 juli vind je de zone terug op https://www.antwerpen.be/nl/stadsplan/stadslagen. (EM) / Foto Frederik Beyens)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten