• 14/06/2024

Zomer in het park 2023

Zomer in het Park met lokale helden, klassiekers, komedie en kidsprogramma

LIER – Het Liers Cultuurcentrum organiseert vanaf morgen woensdag 14 juni tot en met zondag 2 juli de tiende editie van Zomer in het Park. Het wordt een extra feestelijke editie. Men start met een happy hour en eindigt met een feestje. Tussendoor is er een rijk aanbod van muziek, film, comedy en theater. Voor zomerse drankjes en hapjes kan je bovendien terecht in de zomerbar.

Met theater, comedy, film, muziek, een zomerbar en tal van activiteiten voor jong en oud, katapulteert Zomer in het Park je als vanouds regelrecht de vakantie in. Ook dit jaar ligt de focus op lokaal talent. Zo is er elke woensdagavond het Local Legendspodium. De bands Encantadas, Sofya Qessa en Klaxon zullen je ervan overtuigen dat er heel wat lokaal, muzikaal talent aanwezig is. Theater Schoolbond brengt de voorstellingen ‘De Tijger’ en ‘Veel gedoe om niks’. De eerste is een monoloog van Dario Fo gebracht door Jan Hendrickx. Negen andere acteurs van Theater Schoolbond brengen dan weer de Shakespearekomedie ‘Veel Gedoe om niks’ op het eiland in het park. Theatergezelschap Het Grote Gelijk is ook terug van de partij. Ze brengen de voorstelling Concern in Campus Zwartzuster. Net als bij de vorige editie is er een Pijndersconcours waarbij reuzenverenigingen uit Vlaanderen het tegen elkaar opnemen in verschillende disciplines: Reuzetandenstokerrace, Reuzebierbrug bouwen, bigbagspringen, touwtrekken … Op zondag 18 juni kan je komen supporteren voor de Lierse Pijnders. Nieuw in de programmatie is het BIS-festival. Enkele bands uit de jazz-, pop-, en rockafdeling van de Podiumacademie geven het beste van zichzelf op het podium. Op zaterdag 24 juni vanaf 15 uur zie je de bands Recovery Bay, Whatever She Says en Sturdy Hurdy Gurdy aan het werk. Op zaterdag 1 juli organiseert men in samenwerking met Jeugdhuis De Moeve een Silent Disco.

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er zoals de Zomer in het Parktraditie het wil openluchtcinema. Omdat men deze editie gebruik maakt van een LED-scherm kan men al starten om 21.30 uur. Met deze topfilms kan je niet anders dan je agenda er bij halen: Close, Top Gun: Maverick, Elvis, Zillion, Hazard … Ook de klassieke concerten op zondagvoormiddag zijn terug. Solisten van het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor en I Solisti zorgen voor een concertbeleving in het juiste kader, dat je kan afsluiten met een aperitief. Zoals de traditie het wil organiseert men op zondag 25 juni samen met Lier Feest de dertiende editie van Toeten & Blazen. Een bonte mix van muzikanten marcheert tussen 14 en 18 uur over de straten en pleinen van de Lierse binnenstad: van Schotse doedelzakspelers, over een kazoofanfare tot een heavy metal brassband.

Zaterdagavond serveert men comedyavonden met onder meer William Boeva, Piv Huvluv en Nigel Williams.

Supervlieg, dé topdag voor kinderen, is deze editie op zaterdag 17 juni. Te land, ter zee en in de lucht is dit keer het thema. Zaterdag 1 juli kunnen kinderen en hun ouders het iets rustiger aan doen op het Vertelfestival, een samenwerking tussen het Liers Cultuurcentrum, Bib de Fé en Werkmmaat. Al wie geniet van luisteren naar een goed verhaal kan hier op verschillende locaties zijn oren en ogen de kost geven. Kinderen kunnen deze editie ook genieten van een film op woensdagnamiddag met Mijn vader is een saucisse (9+) , Knor (6+) en Kapsalon Romy (9+).

Op zondag 2 juli viert men op het terrein van Zomer in het Park Vlaanderen Feest, een feest voor het hele gezin ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Op het programma staan: springkastelen, grime, glittertattoos… Bovendien krijg je gratis frietjes en een ijsje. Het feest en Zomer in het PARK wordt afgesloten met de Nederlandstalige coverband M.I.A.. Info:www.zomerinhetpark.be

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten