• 20/06/2024

Zomer in Herentals: 13 500 vierkante meter extra terras, optredens en voetbal

HERENTALS – Met de verscherpte coronamaatregelen lijken terrasjes nog ver weg. Het stadsbestuur van Herentals en de horeca-uitbaters laten de moed niet zakken en brengen alles in gereedheid voor als het licht op groen komt. Dan kan de Kempenaar in de Keizerstede de schade duchtig inhalen, met 13 552 vierkante meter  extra terrasjesruimte, bovenop het bestaande aanbod van vaste terrassen. En dat kan optimaal met het woonerf-kuierregime in het centrum, extra fietsenstallingen en het gratis parkuurtje.

Elf Herentalse horeca-uitbaters toveren de zuidkant van de Grote Markt om tot een zomerterras met een strand, fonteinen en springkastelen. Er zijn heel wat activiteiten gepland met een podium voor optredens, en het EK voetbal. Verenigingen, jongeren, ouderen en gezinnen met kindjes kunnen er hun hart ophalen. Er is voor elk wat wils.  Voor voetgangers, fietsers en automobilisten zijn regelingen getroffen. In het centrum blijft het woonerf van kracht, zodat voetgangers veilig en aangenaam kunnen kuieren. Voor de fietser is er opnieuw extra stalling verspreid. Wie met de wagen komt, kan rekenen op een gratis parkuurtje, ideaal voor afhaal of een snelle boodschap.

Neal Leysen (links op de foto), voorzitter Hécafé en zaakvoerder van VME: ‘Zoals altijd begint de zomer met de zomershopping van woensdag 23 tot zondag 27 juni. Op zondag 27 juni kunnen de wielerfanaten hun hart ophalen met de GP Rik Van Looy. Elke donderdagavond in juli vrolijken de Beiaardconcerten de boel op en zondag 11 juli zal niet ongemerkt voorbij gaan, met een zangfeest in de stijl van vorig jaar. Op woensdag 14 juli houdt de Vlaamse Koersbus halt, een wielermuseum op wielen dat coronaproof bezocht kan worden.’

Yoleen Van Camp (N-VA, rechts op de foto), schepen van middenstand: ‘ Het zomerterras op de Grote Markt zal halverwege een kleine break nemen voor Herentals Feest en Fietst op donderdag 22 en vrijdag 23 juli. Op vrijdag 13 augustus is er al een volgend topconcert, met André Hazes, op de Noordkant van de Grote Markt (zodat het zomerterras kan blijven staan). Op zondag 15 augustus is het Cars In Thals. Op zaterdag 21 augustus kan de jeugd losgaan op Apéro. Die vinden deze zomer ook zeker extra hun gading op de Herentalse zomer-muziek-pop-up Bloom (net als vorig jaar staat de stad per deelgemeente maar één dergelijke bar toe, en werkt daarmee met een call waarin return voor de stad opgelegd wordt, en maatregelen (zoals geluidstudie) om de overlast te beperken). En  we hopen de zomer op zaterdag 4 september af te kunnen sluiten met de kermis.’

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V): ‘Zit het zomerterras vol? Dan bent u welkom op de vaste terrassen die de stad rijk is en op de 25 zomerterrassen die er deze zomer bijkomen en goed zijn voor 13 522 vierkante meter terrasjesruimte extra bovenop alle vaste terrassen. In Noorderwijk (Café De Welkom XXL zomerterras), grens Morkhoven (Berkemus XXL zomerterras op het grasterrein naast de bloemenwinkel), het Stadspark (waar Bar Ernest deze zomer vertoeft), de pop-eter  bar van DenThys/Eetba(ar), of aan het water waar Jardin Albert opnieuw plek neemt. Op de Herenthoutseweg is met Calabria de stad een nieuwe chillplek rijker. Wie letterlijk in een levensgrote doorzichtige bubbel wil ontbijten, lunchen of dineren moet er snel bij zijn om nog een plekje bij Bubble-BQ te reserveren, net als de Boat-BQ ervaring waarbij al dobberend op het water in bubbel genuttigd wordt. Hopelijk mogen de kermissen aan het begin en einde van de zomer voor extra beleving zorgen in Morkhoven en Noorderwijk. Daar engageert de stad zich om deze te laten doorgaan, net zoals vorig jaar, zodra de federale maatregelen die toelaten.’  (EM / Foto Stad Herentals)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten