• 24/05/2024

Zoerselse schoolkinderen en inwoners zwemmen binnenkort in Lille

ZOERSEL – Dinsdag keurde de Zoerselse gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst rond het school- en particulier zwemmen met gemeente Lille goed. De overeenkomst moet alvast zwemwater garanderen voor Zoerselse schoolkinderen en inwoners tot 2030.
“Het gemeentebestuur van Zoersel sloot, samen met gemeenten Kasterlee en Zandhoven, een bevoorrecht partnerschap af met gemeente Lille”, zegt Olivier Rul, schepen voor sport. “Het gaat om een zesjarig partnerschap voor het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad op Balsakker in Lille. De scholen kunnen vanaf september 2024 komen zwemmen. Vandaag, vrijdag 26 april, werd de overeenkomst officieel ondertekend.”

Aan het partnerschap ging een intensieve studiefase naar de haalbaarheid van een eigen intergemeentelijk zwembad vooraf, die liep gedurende de vorige en de huidige bestuursperiode.
“Intussen hebben we steeds gezocht naar oplossingen”, zegt Liesbeth Verstreken, burgemeester. “Zo kwam er in 2022 alvast een samenwerking tot stand met gemeente Beerse waardoor onze inwoners gebruik kunnen maken van het zwembad aan hetzelfde voorkeurstarief als de inwoners van Beerse en Malle.”

“In Beerse was echter onvoldoende capaciteit om ook het schoolzwemmen aan te bieden”, vult Olivier Rul aan. “Dus hebben we contact opgenomen met de gemeente Lille, gezien die een eigen PPS-exploitatiecontract afsloot met de NV Sportoase voor de bouw en uitbating van een nieuw zwembadcomplex op de sportsite Balsakker. Lille stemde ermee in om een samenwerking aan te gaan. Hierbij kan Zoersel, in ruil voor een jaarlijkse bijdrage, haar basisschoolleerlingen voorrang geven om te zwemmen in het nieuwe zwembad tegen een gereduceerd tarief.”

“En nog meer goed nieuws: ook onze Zoerselse inwoners en leden van verenigingen kunnen in Lille terecht tegen het voorkeurstarief”, besluit Katrien Schryvers, schepen voor welzijn, tevreden. “Daarnaast zijn we nog in bespreking rond een eventueel aangepast tarief voor Zoerselaars met een Z|pas. Ten slotte blijft ook de overeenkomst met Beerse behouden.”

Wie een kijkje wil gaan nemen in het nieuwe zwembad, is er welkom vanaf 27 april.

Foto gemeente Zoersel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten