• 19/05/2024

Zoerselse cadeau- en kerstmarkt brengt 8 000 euro op voor goede doelen

ZOERSEL – Twee goede doelen kregen een laat kerstcadeau van de standhouders van de Zoerselse cadeau- en kerstmarkt.

Die kerstmarkt werd in 2023 al voor de 25ste keer georganiseerd. De standhouders zamelden een recordbedrag in van 8 000 euro in, dat verdeeld werd onder de twee centrale projecten.

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA): ‘Wat de Zoerselse kerstmarkt zo uniek maakt, is dat de standhouders solidariteit en integratie hoog in het vaandel dragen.’

‘Daarom staan ze elk jaar maar liefst twintig procent van hun opbrengst af aan het goede doel.’

‘Ook de verdiensten van de centrale cafetaria (in de Kapel) gaan naar hetzelfde goede doel. Dit jaar konden we een bedrag van maar liefst 8 000 euro schenken aan de twee centrale projecten: sociale kruidenier de NetZak en Welzijnsschakels Zoersel.’

Sociale kruidenier de NetZak is een buurtwinkel waar houders van een Z|pas wekelijks de nodige basisproducten kunnen kopen en tegelijkertijd genieten van een tas soep en een koffie.

De prijzen in de winkel liggen lager dan in andere winkels. De werking wordt volledig gedragen door vrijwilligers.

Welzijnsschakels Malle-Zoersel strijdt voor gelijke kansen voor iedereen. Daarom bieden ze iedereen die met uitsluiting of armoede te maken heeft een kans om elkaar te ontmoeten in hun eigen buurt.

Mensen die te maken krijgen met armoede, werkloosheid, financiële problemen … halen ze uit hun isolement en geven hen hun waardigheid terug.

Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor sociale zaken en armoedebeleid: ‘In de afgelopen 25 edities van de Zoerselse kerstmarkt werd er nog nooit zoveel geld ingezameld voor het goede doel.’

‘Dat toont dat niet alleen de standhouders de goede doelen een warm hart toedragen, maar ook onze inwoners enorm solidair zijn.’ (EM / Foto Esther Verheyen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten