• 16/07/2024

Sport Vlaanderen Heusden Zolder

Zoersel deelt tickets voor Olympische Spelen met inwoners

ZOERSEL – Op donderdag 6 juni viel gemeente & ocmw Zoersel in de prijzen tijdens de VIP2024 awards in Heusden-Zolder. Sport Vlaanderen bedankte die dag gemeenten en steden die de Olympische Spelen in Parijs in de kijker zetten via de campagne VIP2024 (Vlamingen in Parijs 2024). Zoersel was bij de gelukkige winnaars en ging naar huis met een waardebon van 500 euro en acht dagtickets naar Parijs! De gemeente deelt nu enkele tickets hiervan uit aan haar inwoners via een ludieke wedstrijd.
Einde juli gaan de Vlaamse topsporters naar Parijs om onze medailleambities waar te maken op de Olympische Spelen. Sport Vlaanderen wilde het olympisch gevoel opwekken en daagde steden en gemeenten uit tot drie VIP2024-uitdagingen.

Zoersel ging de drie uitdagingen aan en vulde ze op eigenzinnige manier in. Met de organisatie van het Sportkompas in de zes lagere scholen, de photobooths in de verschillende bibliotheken en op evenementen én het organiseren van een boekenolympiade op o.a. de buitenspeeldag en de seniorensportdag, kon Zoersel de jury van Sport Vlaanderen qua originaliteit duidelijk bekoren.

De photobooth en boekenolympiade deden Zoersel bij de beste zes belanden, goed voor een waardebon van 500 euro.
Maar… er was die avond ook nog een quiz voor de aanwezigen. Met een topscore van 18 op 20 punten had Zoersel de beste sportkennis in huis en kon zo acht tickets in de wacht slepen voor de Olympische Spelen!

Op 3 augustus gaat er dus een delegatie Zoerselaars naar de Olympische wegrit van de mannen (met Wout Van Aert!) in Parijs kijken. Wie mee wil, heeft nog een kans! Twee tickets zijn voor gelukkige inwoners die deelnemen aan de wedstrijd.

Tot zaterdag 29 juni kunnen inwoners een sportselfie nemen. Er staat een photobooth in de bibliotheek van Zoersel, een tweede staat nog tot en met 20 juni in de bibliotheek van Sint-Antonius en daarna in het administratief centrum tot 27 juni. Iedereen die de foto openbaar op Facebook of Instagram plaatst met #vip2024zoersel of stuurt naar bibliotheek@zoersel.be maakt kans.

Inwoners kunnen trouwens niet enkel tickets voor Parijs winnen, maar ook een fikse ledenkorting bij een van de Zoerselse sportclubs.

De gemeente hoopt dat de photobooth-wedstrijd nu een nieuwe boost krijgt.

Foto’s gemeente Zoersel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten