• 18/07/2024

Zoektocht voor het hele gezin in Vrijbroekpark, wandelen rond Put van ’t Rauw

MECHELEN – In Provinciaal groendomein Vrijbroekpark aan de Ridder Dessainlaan in Mechelen kun je deze zomer het avontuur van Erik (uit het boek ‘Erik of het klein insectenboek’) beleven. Stap in het schilderij ‘Wollewei’ en laat je helemaal onderdompelen in het verhaal. Je gaat op ontdekking langs negen kijkkastjes waar je de bewoners van het schilderij ontmoet.

Deze zoektocht is gemaakt voor gezinnen, maar ook volwassenen zijn welkom en zullen er zeker van genieten. Je kunt de wandeling maken tot en met woensdag 31 augustus. De route is ongeveer 1,6 kilometer lang en toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Soms gaat de weg over graspaadjes, maar dan kun je steeds rond wandelen langs verharde wegen. De zoektocht is gratis, je moet niet reserveren. Je mag gewoon komen wanneer het jou past, je start aan de grote kader naast de kunstgras-tennisvelden en de pijlen met insecten wijzen jou de weg. Meer info: www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark – zomerzoektocht.

Naast de zomerzoektocht kun je ook dit jaar weer een schat van vlieg komen zoeken in het Vrijbroekpark. Rozemarijn en Basil zijn verdwaald in het Vrijbroekpark. Kun jij hen helpen om de weg naar hun huis terug te vinden? Haal je speurneus maar boven, want je moet onderweg goed ruiken om het huisje te vinden. Volg het parcours en voer de opdrachten uit. De vragen onderweg helpen je om het huis van Basil en Rozemarijn te vinden. Als je goed zoekt, vind je daar misschien ook de schat. Je haalt het formulier met de route en het antwoordblad op in het bezoekerscentrum. Dat kan elke werkdag tussen 9 en 17 uur en in het weekend tussen 13 en 17 uur. Je kunt het formulier ook downloaden van de website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark – schatten van vlieg.

Tot en met 31 augustus kan je rond de Put van ’t Rauw in Mol genieten van een vrije wandeling van acht kilometer met kaart en een buitenexpo. De wandeling vertrekt aan de kerk van Rauw (Kerkplein). Op de kaart kan je tijdens je wandeling ideeën of verbetervoorstellen schrijven voor de Put van ’t Rauw. De kaart drop je nadien in één van de brievenbussen die je op het traject vindt of je noteert je voorstellen op www.gemeentemol.be/dromenoverputvanrauw. Je haalt een kaart op aan de kerk van Rauw of  bij dienst toerisme (Markt 1a).Breng zeker een pen mee. Tijdens de buitenexpo kom je meer te weten over de geschiedenis van de Put van Rauw.

Deze wandeling en buitenexpo maken deel uit van het participatietraject ‘Dromen over de Put van Rauw’. Duik mee in het verleden en maak kennis met de geschiedenis van de put. Dankzij de Kamer van Heemkunde Rauw worden verschillende foto’s tentoongesteld, zowel luchtfoto’s als beelden van Sunparks en het Kristallijn. De borden vind je terug op het strand van Sunparks. Tijdens de wandeling kom je sowieso langs de buitenexpo, maar je kan ook alleen de expo bezoeken.

De Put van ‘t Rauw uitbouwen tot een unieke toeristische trekpleister waar recreatie en natuur met elkaar verzoend worden. Dat is de gezamenlijke ambitie van een heleboel partners. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten