• 19/04/2024

4 van de organisatoren

Zoektocht naar Kempense performers voor gloednieuw dansproject Adagiae

HERENTALS – Op donderdag 18 april 2024 gaat ‘Adagiae’ in première. Provinciaal cultuurhuis de Warande, cc De Werft Geel, cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg, cc ‘t Schaliken Herentals en cultuurcentrum Mol vroegen choreograaf Koen De Preter om een dansvoorstelling te maken voor vijf Kempense kerken. Het resultaat is een zoektocht naar verbondenheid over de generaties heen. April lijkt nog ver weg, maar de auditieopdroep voor Kempense performers van alle leeftijden is gelanceerd.

Met ‘Adagiae’ maakt Koen De Preter een locatievoorstelling met live muziek in een prachtige kerk die vertrekt vanuit het boek ‘Adagia’ van Erasmus. Hierin noteerde de schrijver verschillende spreekwoorden uit de oudheid die we vandaag de dag nog gebruiken. Heel wat van die gezegden vormen de inspiratiebron voor de creatie: laat ieder doen wat hem het best ligt, nacht brengt raad, met open armen ontvangen, een vreemde vogel zijn, iets uit de schaduw in het zonlicht brengen, tegen de stroom ingaan,…De dansvoorstelling is een requiem, een verhaal over eindigheid, eeuwigheid, verleden en toekomst.

Voor ‘Adagiae’ gaat Koen De Preter een samenwerking aan met cultuurhuis de Warande, cc De Werft Geel, cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg, cc ’t Schaliken Herentals en cultuurcentrum Mol.

Voor het project ‘Adagiae’ zoekt men Kempense performers (m/v/x) tussen twaalf en 90 jaar. Mensen die goesting hebben om te bewegen: dansers, acteurs, breakdancers, speelvogels, zangers en sportievelingen. (Dans)ervaring mag, maar hoeft niet. Zin om je onder te dompelen in de wondere wereld van een creatie volstaat. Wie interesse heeft kan zich ten laatste op vrijdag 7 september inschrijven.

Om de juiste groep performers te vinden voor deze productie organiseert men auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook wie nog twijfelt. Er zullen mensen met totaal verschillende ervaring deelnemen, dus het niveau zal niet te moeilijk zijn. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met donderdag 6 september en mogen zich verwachten aan bewegingsopdrachten die te maken hebben met het thema van de voorstelling. De nadruk ligt op ‘je amuseren’ en ‘misschien zelfs iets bijleren’.


De eerst auditieronde is zaterdag 23 september in de Warande Turnhout of zondag 24 september in cc Zwanenberg Heist-op-den-Berg. De tweede auditieronde (voor de geselecteerden) is zaterdag 30 september in cc Mol.

Foto’s Adrie DE KOK

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten