• 20/06/2024

Zoeken naar kunstwerkjes in Tabula Rasa, kies ontwerp muurschildering

HERENTALS – Kunstatelier Tabula Rasa leidt je langs een zomers-spoor van verbeelding. Een ontdekkingstocht in Herentals naar kunstwerkjes in historische voetschrapers. De goede observeerder ontdekt hierin verrassende, kunstzinnige objecten gemaakt door de leden van Tabula Rasa en zoekt een antwoord op raadsels, rebussen en puzzels. Vul je antwoorden en persoonlijke gegevens in op het deelnameformulier en deponeer het in de daarvoor bestemde brievenbus aan de ingang van Kunstatelier Tabula Rasa, Schoolstraat 44/2, Herentals. De laatste dag voor de indiening van je formulier is zondag 27 augustus, om 20 uur.

Het weekend van zaterdag 26 en 27 augustus, telkens van 14 tot 21 uur, is het feest in het atelier. Dat is dan geopend van 11 tot 21 uur. Tijdens een babbel kan je genieten van frietjes en drank. Zondag tekent ‘Koffie&Cava’ present. Zij staan garant voor sfeer op de achtergrond. De apotheose van de zoektocht vindt plaats op woensdag 30 augustus. Tussen 14 en 21 uur is het atelier open. Je kan de prijzenpot vol verrassende kunst komen ontdekken, alsook de werking van het atelier. Ook die dag zorgt ‘Koffie&Cava’ vanaf 17 uur voor ambiance. De aanwezige winnaars van de zoektocht worden om 18 uur in volgorde bekendgemaakt en hebben als eerste de grootste keuze. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Je kan de zoektocht afleggen vanaf dinsdag 1 augustus. De brochure kost twee euro en kan worden afgehaald aan de balie Cultuur en Toerisme, Grote Markt 35, Herentals of  je kan de QR-code scannen aan Kunstatelier Tabula Rasa.

Afgelopen periode kon iedereen zijn of haar favoriete locatie doorgeven voor de nieuwe muurschildering van de Herentalse wielerhelden (zie foto), die het stadsbestuur nog deze zomer laat aanbrengen. De verschillende voorstellen werden onderzocht op ligging, toegankelijkheid voor voetgangers, de grootte van de muur en de technische toestand van de muur. Na deze studie bleek dat de zijgevel van Vest 26 de ideale nieuwe locatie is.

Vanaf nu tot zaterdag 6 augustus kan je u op www.pakaan.herentals.be  stemmen op je favoriete ontwerp. De kunstenaar van dienst is Sam Billen van Treepack. Sam heeft al tal van diverse projecten op zijn palmares, zowel bij Treepack als daarbuiten. Samen met zijn audiovisueel collectief Slammer! (www.vimeo.com/slammercollective) maakte hij animatiekortfilms en participeerde hij in kleine en grote nationale tentoonstellingen. Als illustrator, schilder en digital artist evolueerde hij vanuit dit medium tot de conceptbedenker die hij vandaag geworden is als art director bij Treepack. Sam ontwierp ook de muurschildering voor de voetgangerstunnel.

Van maandag 7 augustus tot uiterlijk donderdag 31 augustus wordt er gewerkt aan de fietsersbrug langs de N13 (aan Prima-Lux) over het Kempisch Kanaal. De brug wordt volledig afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het jaagpad van het Kempisch Kanaal en Hannekenshoek.

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zetten heel wat inwoners zich in als buurtvrijwilliger. Elk jaar groeit die groep. In 2014 kreeg de stad ondersteuning van 34 mensen. Eind 2019 waren er al 79 mensen die zich belangeloos inzetten. Tijdens de coronajaren zijn er veel nieuwe leden bijgekomen die individueel, met partner of in gezinsverband tijdens hun wandelingen zwerfvuil ruimden. Momenteel houden 255 buurtvrijwilligers hun buurt in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven netjes.

De buurtvrijwilligers houden bijvoorbeeld vrijwillig de straten en de bloemperken van het openbaar domein proper. Ze krijgen daarbij de ondersteuning van de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie. Het stadsbestuur bedankt hen daarvoor op zondag 3 september met een brunch. Het bestuur zet bovendien de buurtvrijwilligers die zich al tien jaar inzetten extra in de bloemetjes. (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten