• 03/12/2024

Zoek de regenboogbank in Ginderbuiten, ‘Grond te koop’ in ’t Getouw Mol

MOL –De regenboogbank van het project Ginder-KOM-Buiten, gemaakt door het lichtstoetteam Ginderbuiten, staat vanaf nu elke week een hele week lang op een andere plek in Ginderbuiten (Mol). Elke dag is er tussen 19 tot 20 uur iemand van het dorpsteam Ginderbuiten aanwezig om het project toe te lichten en voorbijgangers aan te spreken. De exacte locatie van de bank blijft geheim. Ben je op het juiste moment op de juiste plaats? Dan maak je kans om lokale prijzen te winnen.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Het gemeentebestuur wil voor elk van zijn dorpen een visie opmaken, samen met de inwoners. Ginderbuiten is het volgende dorp dat aan de beurt is. Bedoeling: behouden wat goed is en aanpakken wat beter kan. Denk maar aan volgende thema’s: Hoe kunnen we fijn samenleven in een divers Ginderbuiten? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het verkeer geen belasting is op de leefbaarheid van Ginderbuiten? Wat is er nodig om de sociale samenhang te bevorderen? Welke noden hebben de verenigingen in het dorp? Hoe kan Ginderbuiten omgaan met klimaatverandering?’ Samen met inwoners, schoolkinderen, ondernemers,… van Ginderbuiten gaat het gemeentebestuur op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. De antwoorden dienen als input voor de opmaak van een dorpsvisie waarmee men de komende jaren aan de slag gaat.

Caeyers: ‘Alle inwoners van Ginderbuiten vinden binnenkort een kaart in de brievenbus. Je kan deze ook afhalen elke dag tussen 19 en 20 uur aan de bank. Vul je gegevens in en deponeer de kaart in de brievenbus aan de bank. Elke zondag tot en met 26 september trekken we verschillende winnaars die met een prijs van een lokale handelaar naar huis gaan. De locatie van de bank kan je vinden door op de Facebookpagina ‘Hier is Ginderbuiten’ te kijken. Op zondag 26 september sluiten we het project feestelijk af op de kermis.’

In de Exporuimte van Cultuurcentrum ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) installeerde het Tijdelijk Informatie Centrum – afdeling Mol -, een tentoonstelling in samenwerking met Helena Ceuppens: een tijdelijke ontsluiting van informatie over Molse grond. Je kan deze tentoonstelling nog tot en met zondag 12 september gratis bezoeken van woensdag tot en met zondag tussen 13 en 17 uur. Ze maakt deel uit van ‘Heimat, fase 2: De Verderzetting’, een expo die momenteel loopt in het Jakob Smitsmuseum en in het atelier van Jakob Smits (Achterbos 126).

Helena Ceuppens is een jonge kunstenares. Ze woont en werkt in Gent, maar groeide op in Mol. Haar schilderijen zijn een visuele verwerking van haar jeugdjaren in het atoomdorp nabij de kerncentrale. Het atoomdorp ontstond ooit uit wetenschappelijke noodzaak. Mensen kwamen uit de hele wereld naar Mol om er wetenschappelijk onderzoek te doen. Het atoomdorp werd gebouwd om deze mensen te huisvesten. Het ouderlijke huis van Helena werd begin dit jaar gesloopt en het atoomdorp is aan het verdwijnen.

Op vrijdag 6 augustus is de Heldenstraat (voormalige Doornboomstraat, gedeelte tussen Adolf Reydamslaan en Gasthuisstraat) afgesloten. De Heldenstraat blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer komende van de Adolf Reydamslaan, doorgaand verkeer richting Gasthuisstraat is evenwel niet mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werf wel passeren. Er wordt een torenkraan geplaatst ter hoogte van het Heilig Hartziekenhuis, waar bouwwerken plaatsvinden voor de plaatsing van een eigen MRI-scanner. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten