• 18/07/2024

Zo ziet de eindejaarperiode in de stad Lier eruit

LIER – De laatste maand van het jaar is ingezet. De eindejaarperiode kan beginnen, ook in Lier.

Rik Verwaest (N-VA), schepen van evenementen: ‘We hadden gehoopt op een feestelijk eindejaar, maar we moeten opnieuw rekening houden met het coronavirus. De kerstmarkt en de nieuwjaarsrecepties in Lier en Koningshooikt gaan – zoals eerder aangekondigd – niet door. Voor de recepties gaat de stad op zoek naar een alternatief in de lente. Toch doen we er alles aan om er een warme, knusse, maar vooral ook veilige en gezonde periode van te maken.’

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december, telkens van 18 tot 22 uur, neemt De Machienerie in het Stadspark je gratis mee in een betoverende wereld vol lichtjes en vuur en laat men je  kennismaken met verschillende personages zoals De Koningin van de Nacht, Papageno de vogelvanger en Prins Tamino.

Papageno is geïnspireerd op de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Het is een verhaal waarin de liefde en het licht de duisternis verdrijven. De wandeling duurt ongeveer een halfuur. Covid Safe Ticket en mondmasker voor 6+ zijn verplicht.

Je hoeft deze kerstperiode niet naar Lapland voor een selfie met een rendier. Het kan gewoon op de Grote Markt in Lier.  Van vrijdag 10 december tot zondag 2 januari kan je op de foto met een ijsbeer, de koets van de kerstman, een reuzepinguïn of allemaal.

Trek je mooiste kersttrui aan, zet je kerstmuts op en ga voor het kerstkiekje van het jaar met jouw vrienden of familie. Op zaterdagen 11 en 18 december verhuist de zaterdagmarkt. De marktkramen worden opgesteld op het Renaat Veremansplein, in de Ernest Staeslei, in de Rederijkerslei, in een deel van de Kruisbogenhofstraat en een deel van de Anton Bergmannlaan.

Op zaterdag 11 (van 15 tot 18 uur), zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 december (telkens  van 14 tot 18 uur) komt de kerstman naar Lier. Het huisje van de Kerstman staat naast het stadhuis op de Grote Markt. De Kerstman, vergezeld van een bende vrolijke muzikanten en kerstelfjes, arriveert per koets aan het stadhuis op zaterdag 11 december om 15 uur. Daar zal de burgemeester de sleutel van zijn huisje overhandigen. Vervolgens neemt hij zijn intrek in het kersthuisje. Daar kan je hem een bezoekje brengen en een cadeautje ontvangen. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf zes jaar.

Op het Zimmerplein staat op vrijdag 10 (van 18 tot 21 uur) ,zaterdag 11 (van 14 tot 21 uur) en zondag 12 december (van 14 tot 20 uur) een Spidertower. Klim gratis door een web van banden naar een hoogte van maar liefst tien meter. De Spidertower XXL is voor de gelegenheid helemaal verlicht. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf zes jaar.

Op zondagen 5, 12 en 19 december zijn de winkels open van 13.30 uur tot 18 uur voor al je kerstinkopen. Het dragen van een mondmasker in de winkels is verplicht voor iedereen vanaf zes jaar. (EM / Afbeelding Pxhere)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten