• 21/06/2024

Zo vier je Oudjaar in Antwerpen. Deze 39 gemeenten en districten bieden gratis vervoer aan

ANTWERPEN – Op zaterdag 31 december om middernacht zet Antwerpen het nieuwe jaar traditiegetrouw in met vuurwerk. Nieuw is dat het wordt afgevuurd van op twee pontons op de Schelde. Toeschouwers kunnen het vuurwerk zo bewonderen op zowel Linker- als Rechteroever, van noord tot zuid.

Wie naar het vuurwerk wil gaan kijken wordt aangeraden om https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/winter-in-antwerpen-2022-hoe-ga-je-het-slimste-naar-de-stad te raadplegen. ​ Vanaf de Sint-Pietersvliet tot aan de Van der Sweepstraat worden de Kaaien de hele dag parkeervrij gemaakt op 31 december. Ook zal er in die zone geen verkeer mogelijk zijn van 31 december vanaf 22 uur tot en met zondag 1 januari 2023 om 2 uur ‘s ochtends. Het metrostation Groenplaats wordt afgesloten op 31 december vanaf 23 uur tot 1 januari 2023 om 2 uur. Reizigers kunnen afstappen aan metrostation Meir (op 300 meter afstand van de Groenplaats). Bezoekers verplaatsen zich dus het best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer in de binnenstad.

Het gebruik van vuurwerk is altijd verboden in heel Antwerpen, net zoals het aansteken van voetzoekers, het maken van vuur en het oplaten van wensballonnen. Bovendien is het tot dinsdag 31 januari 2023 zoals steeds ook verboden om openlijk vuurwerk in bezit te hebben en aanstalten te maken om het te gebruiken. Wanneer de politie toch mensen met vuurwerk ziet, wordt dat in beslag genomen en riskeert men een boete.

Wegens het grote succes en een stijgend bezoekersaantal zet stad Antwerpen dit jaar maximaal in op spreiding. Het vuurwerk wordt afgeschoten van op twee aparte pontons op de Schelde, één zuidelijk en één meer noordelijk. Zo hebben toeschouwers van op de hele Scheldekaaien een goed zicht: van het Droogdokkenpark tot Nieuw Zuid. Het gaat om een strook van meer dan vijf kilometer. Het mooiste zicht hebben toeschouwers misschien wel op Linkeroever. Daar kijken ze naar het vuurwerk met de skyline van de stad als achtergrond.

De bekroonde professionele vuurwerkmaker Cliff Hooge uit Boechout en zijn team zorgen voor een prachtige hemel boven de stad. Vijftien minuten lang worden honderden pijlen op een bijpassende soundtrack de lucht in geschoten. DJ Bobby Ewing creëerde de achterliggende soundtrack voor het vuurwerk. Iedereen kan live genieten van de muziek via de FM-frequentie 98.0 van Radio Minerva. Vanaf 23.59 uur wordt alles live uitgezonden op Eén, aansluitend op het programma ‘Vrede op aarde’.

39 Antwerpse gemeenten en districten werken samen met De Lijn en bieden hun inwoners gratis vervoer aan. Veilig en kosteloos reizen kan vanaf 31 december om 18 uur tot 1 januari 2023 om 23.59 uur. Een oudjaarsticket is gratis maar je dient je vooraf te registreren. Dat kan via https://www.delijn.be/nl/content/campagnes-en-acties/oudjaar/antwerpen/oudjaar-overzicht-antwerpen/. Je klikt de naam van je woonplaats in en volgt de instructies. Het vervoer is gratis voor inwoners van Aartselaar, Arendonk, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Brasschaat, Brecht, Dessel, Duffel, Ekeren, Essen, Hemiksem, Herentals, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Laakdal, Lille, Lint, Mechelen, Merksplas, Olen-Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem en Wuustwezel. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten