• 24/06/2024

Zo Mooi, Zo Blond, Nostalgie in Elckerlyc

ANTWERPEN-Aangespoeld, de laatste comedy van de Sven De Ridder Company heeft nog maar pas Elckerlyc verlaten voor een toer in Vlaanderen en hier staat het volgende productiehuis reeds klaar met zijn première. Ditmaal op het programma een nieuwe versie van de Vlaamse hitmusical Zo Mooi, Zo Blond.

Twintig jaar geleden stond dit reeds op het Elckerlyc programma, toen met Nicole en Hugo en ook het EWT theater heeft er rond 2015 een versie van gemaakt met Frank De Kaey als regisseur.

Nu brengt AuFond Producties de hitmusical terug naar Elckerlyc. Een verhaal dat het Blankenberge van 1976 naar Antwerpen brengt. Een zwoele zomer op de Blankenbergse camping Bonanza. De hitte heeft een grote invloed op de hormonen van de vrouwen en de mannen op de camping. Verliefdheid doorspekt met wat intrigés en een vleugje jaloezie. Cois en José, ( Geena Lisa en Ivan Pecnik) een authentiek Antwerps koppel van het Kiel brengen kibbelend hun verlof door in Blankenberge. Vaste vakantieganger Jeanine ( Jacky Lafon) is niet zo blij met hun komst. Camping uitbater Sylvain ( Maarten Bosman) probeert de brandjes te blussen en dan zijn er nog de kinderen ( Yanni Bourguignon, Lisa Gerlo, Brent Pannier en Laure Ven) die de zich zeker niet vervelen met elkaar.

Geen zwaar verhaal om aan te tillen, de talloze Vlaamse klassiekers vormen het hoofdmenu en het collectief geheugen komt zeker van pas.  Het verhaal is opgebouwd rond een groot aantal Vlaamse klassiekers die iedereen kent. De songs zijn naadloos verweven in het script. Van Baby, Baby over een Knalrode Gummiboot tot Eviva Espana en De Allereerste Keer. Zelfs een polonaise met het publiek was van de partij. En genieten deed ik persoonlijk van Helicopter US Navy 66, van Samantha, in de beginjaren ’70 een tof buurmeisje.

Een feel good musical zoals een musical moet zijn. Nostalgie, een gewoon goed verhaal waar je niet veel hoeft over te piekeren, een batterij aan nooit vergeten Vlaamse klassiekers en een cast die er voor zorgt dat je nog eens weemoedig aan vroeger kon denken. Een tijd toen woke nog een pan om te bakken was, Tiktok nog het geluid van een vogel en we nog niet naar Camille moesten luisteren.

Ivan Pecnik en Geena Lisa zijn een heerlijk duo, meesters in improvisatie en hun Nicole en Hugo op het einde tijdens een spetterend free podium was subliem.

Maarten Bosmans heeft de laatste tijd veel tegenslag gehad op fysiek gebied maar verdient een enorme appreciatie voor zijn rol.

Wie ook nog het podium vult is Tischa, de Maltezer van Jacky Lafon.

De sfeer van de jaren ’70 komt ook terug in de felle keuren van de memorabele kledij: remember olifantenpijpenbroeken en andere outfit.

Zeker en vast een van de beste musicals van de laatste jaren. Bedankt Manu Jacobs.

Nog tot 29 oktober in Elckerlyc.

www.aufondproducties.be

Gust Charrin.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten