• 14/06/2024

Zo kom je de donkere dagen door en steun je de plaatselijke ondernemers

ANTWERPEN – Mooie momenten thuis zijn goud waard, zeker nu. Verras je gezin of trakteer jezelf… en bestel een originele activiteit voor thuis. Hieronder een aantal tips waarmee je Antwerpse ondernemers steunt of die gratis zijn.

Bestel bij stadsgids Caroline Krijnen Chocalicious, een doos voor chocoladepret in je eigen keuken. Hier maak je het hele gezin blij mee. De doe-het-zelfdoos Let’s Chocolate bevat instructies, heerlijke chocolade, leuke versiering en zelfs een thermometer. Een thuisworkshop van enkele uren, om lekker te experimenteren en te smullen. Meer info: http://chocalicious.be/letschocolate/

Geniet je zelf van naaien of wil je iemand verrassen met naald en draad? Neem een kijkje in de frisse borduurshop ‘Het Atelier van Eva V.’ van Eva Verbruggen uit Borgerhout. Je vindt er toffe insecten of urban jungle figuren om op je saaie shirt te naaien. Er zijn ook sets om lieve wensen te borduren, zoals ‘alles komt goed’, of ‘ik zie u graag’. Een attentie voor iemand die je mist? Kijk op www.hetateliervanevav.be.

Puzzelen is rustgevend, de tijd staat dan stil aan je tafel. Je kan er ook een gezinsproject van maken en samen 500 of 1 000 stukjes leggen. Bij boekhandels zoals onder meer Stad Leest aan de Oudaan (https://stadleest.be/collections/puzzels-gibsons) vind je grappige en kunstzinnige puzzels rond van Gogh, Sherlock Holmes, Alice in Wonderland, funny dogs…(zie foto)

Tover je woonkamer om tot een knusse bioscoop. Nodig je huisgenoten uit en presenteer hen een topfilm. Bestel die film bij Cartoon’s/Lumière, ze hebben een topaanbod van films die nu in de bioscopen hadden moeten draaien. Na aankoop kan je de film meteen kijken in optimale kwaliteit of casten naar je tv. Keuzestress? Tips: Capone, HoneyLand, The Gentlemen met Guy Ritchie, La Vérité met Deneuve en Binoche… Of kies voor Vlaamse klasse met De Patrick of Hollywood aan de Schelde. Te bestellen bij https://www.lumiereseries.com/nl/cinema-bij-je-thuis.

Vanavond een gezelschapsspel? Heb je genoeg spelmateriaal in huis? Misschien is het een goed moment voor een nieuw bordspel. Of een grappig luisterverhaal van het Geluidshuis, boekjes, lichtgevende puzzels of ecologisch verantwoord speelgoed. De meeste Antwerpse speelgoedwinkels zoals vaste waarde www.indenolifant.be uit de Leopoldstraat leveren ook aan huis.

Verder kan je tot en met woensdag 11 november nog altijd genieten van de gratis digitale boekenbeurs via https://www.boekenbeurs.be/. Boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock ontvangt 300 grote namen op een Boekenmarathon, waaronder Nicci French, Hillary Mantel, Ish Ait Hamou, Ilja Leonard Pfeijffer, Kader Abdolah, Nigella Lawson, Pascale Naessens en  Marc de Bel.

De partners van Antwerpen Leest verzamelen kwalitatieve digitale uitzendingen. Beluister interviews met auteurs, geniet mee van literaire voorstellingen, boekpresentaties en veel meer. Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Antwerpen Boekenstad slaan de handen in elkaar met Behoud de Begeerte om dit najaar een eerste reeks digitale uitzendingen aan te bieden van literaire programma’s. Je vindt de gratis streams en het uitzendschema op https://www.antwerpenleest.be/streams. Nieuwe uitzendingen zijn telkens om 16 uur beschikbaar.

Ontdek nog meer video’s over het vrijetijds- en dienstverleningsaanbod in Antwerpen: abonneer je gratis op het YouTube-kanaal van stad Antwerpen via . https://www.youtube.com/user/stadantwerpen. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten