• 25/02/2024

ZNA heeft 232 openstaande vacatures, Het Stadsmagazijn viert 20-jarig bestaan

ANTWERPEN – Om vacatures voor de bestaande ZNA-sites en het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix in te vullen, houdt Ziekenhuis Netwerk Antwerpen op donderdag 12 mei een jobbeurs in ZNA Cadix aan de Leopoldstraat in Antwerpen. Het gaat om 232 vacatures op acht  ZNA-sites. Sollicitanten met wie er een klik is, krijgen eerstdaags na het gesprek een intentieverklaring om samen te werken van ZNA. Met al bijna 450 inschrijvingen is de belangstelling voor de jobmarkt groot.

HR-directeur Diederik Van Noten: ‘Ik ben blij dat sollicitaties niet meer online moeten verlopen. Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer kandidaat-werknemers op de koffie uitnodigen en in levende lijve jobs voorstellen. Daarom houden we in de Week van de Zorg een grote jobbeurs in ons nieuwe ziekenhuis. Met 232 vacatures hebben we voor ieder wat wils: er is werk voor verpleeg- en zorgkundigen, housekeeping en logistieke medewerkers, administratieve duizendpoten, specialisten in financiën, techniek, HR en ICT. Door onze acht sites kunnen we ook een job aanbieden op verschillende locaties in heel Antwerpen, Hoboken, Merksem, Borgerhout en in Zoersel.’

ZNA-collega’s en leidinggevenden staan donderdag van 10 tot 19 uur klaar om tekst en uitleg geven over de verschillende jobs, de verloning, selectieprocedure en doorgroeimogelijkheden. Het gaat om vacatures op achttien verschillende afdelingen: zorgkundig en medisch, technisch en administratief. Als de kennismaking bevalt, kan je een eerste selectiegesprek voeren. Zijn zowel de kandidaat als ZNA overtuigd, dan volgt heel snel een intentieverklaring. Dat is de stap voor een contract.  De jobmarkt duurt van 10 tot 19 uur in blokken van telkens drie uur. Van de 600 plaatsen voor geïnteresseerden zijn er nog een goeie 150 over. Van Noten: ‘Volgens recent onderzoek (van Randstad uit 2021 bij 12 000 respondenten) staat de zorg in de top drie van meest aantrekkelijke werkgevers. Alleen de farmaceutische sector en luchtvaartsector scoren hoger. Op vlak van werkzekerheid en maatschappelijke betrokkenheid doet de zorg het beter dan privébedrijven en ook de werksfeer is een troef.’

Zaterdag 14 en zondag 15 mei viert cultureel ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn in de Keistraat haar twintigste  verjaardag met een opendeur in huis en een muziekoptreden in openlucht. Binnen zijn er workshops crea & beweging en buiten een matineeconcert met Jelle Cleymans en Lucas Van den Eynde.

Zaterdag kunnen bezoekers proeven van open workshops dongqi (beweging), vrije expressie (dans), yoga, samba en BBB, aquarel en bloempotschilderen, kortom cursussen die ook doorheen het jaar worden aangeboden. Een expo toont werken van kunstateliers en sfeerbeelden van activiteiten in het centrum.  Fotografen van ’t Mikpunt stellen tentoon.

Zondag kan heel de buurt meefeesten op de Sint-Paulusplaats. Jelle Cleymans & band, Lucas Van den Eynde, Nele Goossens & Jan De Smet geven er het beste van zichzelf tijdens het concert Ode Vie, matinee van het levenslied. Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur: ‘Het is fijn dat we al twintig jaar zo’n mooie locatie als Het Stadsmagazijn hebben in ons district, waar bewoners genieten van culturele momenten en elkaar kunnen ontmoeten.’ Het volledige programma is te vinden op www.stadsmagazijn.be/20jaar. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten