• 23/06/2024

Zilverlandfestival, vorming ouders moeilijke eters, Urania zondagnacht open

KAPELLEN –Basisschool Zilverenhoek staat sinds jaar en dag bekend in de omgeving van  Kapellen. In samenspraak met de schoolraad, de ouders, de ouderraad en het voltallige schoolteam heeft de directie een nieuwe slogan gekozen voor de school: ‘Zilverenhoek, waar ook jij kan schitteren.’

Marjan Putman, directeur kleuterschool: ‘Onze visie wordt vanaf nu extra uitgedragen met deze slogan op de voorgrond. We willen de grote en kleine mensen op onze school hun talenten laten ontdekken en de talenten van anderen laten bewonderen. Iedereen kan bij ons ontdekken wie ze zijn en waartoe ze uitgenodigd worden. Iedereen mag zichzelf zijn.

Dit wordt onze identiteit van waaruit we kwaliteitsvol onderwijs willen bieden. We laten ons hierbij inspireren door drie kernwaarden: groeikracht, verbondenheid en veerkracht. Ook deze waarden zijn met onze voltallige school gekozen. Iedereen kreeg medezeggenschap.’

Op zaterdag 14 mei wordt dit gevierd tijdens het Zilverlandfestival. Tussen 13 en 17 uur is er een vrij podium waar iedereen volop talenten kan laten zien. Iedereen mag komen schitteren. Er zijn ook tal van workshops te beleven. Traditioneel is er ook een draaimolen en zijn er enkele springkastelen. Rond 17 uur stelt de nieuwe directie van de school zich voor want dat kon nog niet eerder gebeuren omwille van corona. Zij zullen de nieuwe slogan en kernwaarden onthullen. Dit wordt afgerond met een flashmob met het hele schoolteam. Tussen 13 en 19 uur kan je ook smullen van frietjes, hamburgers, Thais eten en ijsjes. De ouderraad steekt de handen uit de mouwen met het verkopen van drankjes. Met de opbrengst worden twee groenere speelplaatsen heringericht.

‘It takes a village to raise a child’ hoor je wel eens zeggen en dat is zeker waar. Maar zonder goede en gevarieerde voeding lukt het ook niet en ook daarbij is hulp soms welkom. Ouders van moeilijke etertjes kunnen op dinsdag 17 mei in Buurtpunt Nijlen een gratis vorming volgen. Diëtiste Vicky De Beule geeft advies en tips waar je zelf mee aan de slag kan.

Als ouder van een moeilijke eter krijg je vaak van iedereen goedbedoeld advies of heb je zelf al alles geprobeerd. Diëtiste Vicky De Beule geeft professionele tips, vanuit haar expertise en ervaring. Deze vorming vindt plaats in Buurtpunt Nijlen in de Kerkeblokken van 19.30 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis, je moet wel inschrijven via buurtpunt@nijlen.be . Deze activiteit valt middenin de ‘weekvandegroeilamp’, (de vroegere week van de opvoeding). Meer info: https://expoo.be/week-van-de-groeilamp-2022.

Op maandag 16 mei vindt er in de vroege ochtend een totale maansverduistering plaats. De maan komt in de kernschaduw van de aarde terecht tussen 05.29 uur en 06.54 uur. Omdat de maan ondergaat om 05.53 uur en de zon al om 05.52 uur opkomt, zal deze maansverduistering bij ons slechts gedeeltelijk én onder moeilijke omstandigheden (want dicht bij de horizon) te zien zijn. Op maandagochtend 16 mei is Urania in Hove open voor het publiek vanaf 4 tot 7 uur. Ze stellen telescopen en verrekijkers op zodat je de maansverduistering goed kan bekijken vanaf de waarnemingstoren. Meer info: https://www.urania.be/urania/nieuws/maansverduistering-op-maandagochtend-16-mei-urania-open-van-4-tot-7-uur. (EM / Foto Gemeente Nijlen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten