• 02/12/2024

Zeven Turnhoutse restaurants pakken maand lang uit met exclusieve biermenu’s

TURNHOUT – Dit najaar vloeit er véél bier in Turnhout. Dat de internationale bierwedstrijd ‘Brussels Beer Challenge’ Turnhout als gaststad heeft gekozen, is nog maar het begin.

Knack Weekend kreeg alvast ook de smaak te pakken en presenteert exclusieve biermenu’s van Turnhoutse gastronomische restaurants onder de noemer ‘De Smaak van Knack Weekend’, een aanbod waar Turnhoutenaren van zullen kunnen genieten tussen vrijdag 10 november en zondag 10 december.

Vanochtend onthulden Stad Turnhout en Knack Weekend de namen van de topchefs en stelden ze de menu’s voor in Sky Venue, zaal King of Diamonds, op de zeventiende verdieping van de Turnovatoren.

De Brussels Beer Challenge brengt elk jaar een resem internationaal gerenommeerde bierkenners samen op de Brussels Beer Challenge. Zij komen bieren van over heel de wereld proeven en beoordelen. Dit jaar is Turnhout de gaststad. Knack Weekend nam van de gelegenheid gebruik om met zeven restaurants uit Turnhout  ‘De smaak van Knack Weekend’ te organiseren. De restaurants pakken uit met een speciaal (bier)menu. Bedoeling is ook dat je bij de gerechten geen wijn, maar bier, drinkt. In de Turnhoutse cafés worden ook heel wat lokale bieren in de kijker geplaatst. Dit is het aanbod:

*Amu Food & Wine Bar, Patersstraat 9: van drie- tot tiengangenmenu. In alle menu’s zit  makreel gemarineerd in geuze en dashi, crème van hangop, zoetzure koolrabi en zeekraal.

*Bistro Bink, Bloemekesgang 12: Vijfgangenmenu met verschillende amuses: makreel , Ajo blanco – bloemkool, kabeljauw – jonge wortel – vadouvan, hert – umeboshi – pastinaak, bosduif – knolselder – boleet, Ferrero – Bourbon vanilla.

*Cachet de Cire, Guldensporenlei 23: drie-of viergangenmenu: zalm – venkel – appelsien – tikka masala – Beau Monde, zeebaars – broccoli – amandel – scampi – groene kruiden olie – Belle-Fleur, hert – eryngi – aardappel pave – wildjus – l’Ensemble,  Sabayon Liefmans – vanille ijs – Liefmans Kriek-Brut

*Cucina Marangon, Patersstraat 9: drie- tot vijfgangenmenu: zaakvoerder Fabio schotelt een verrassingsmenu voor met seizoens- en marktgebonden producten. Eén of twee gerechten zullen bereid zijn met een bier van bierbrouwer Baladin uit Piemonte, Italië. De invulling ontdek je aan tafel maar wat je zeker op je bord krijgt is een fris voorgerecht, smaakvolle pasta, hartige risotto, een mals stukje vlees en dessert met zoete tinten.

*Hert, Turnovatoren 18: vijfgangenmenu: verschillende amuses, chutoro tonijn – tomaat – rode shiso, kabeljauwbuik – miso – RBC, zwezerik – cepes – banyules, wilde eend – trompet de la mort – five spice en assortiment desserts.

*Marché 17, Grote Markt 17: driegangenmenu: coquilles met aardpeer en pastinaak – savooikool en beurre blanc van witbier, ragout van hert met St. Bernardus abt – veenbes, witloof en frieten, sabayon van kriek Lambic – bosvruchten en vanille ijs. Mogelijkheid tot bierpairing

*Savoury, Steenweg op Antwerpen 106: vijfgangenmenu: Oosterscheldepaling – gerookt – ganzenlever – rode biet – sjalot, wilde zeebaars – aardpeer – jonge prei – truffel, geroosterde zeetong – Sint-Jacobsvrucht ‘Baie de Saint-Brieuc’ – jus van oude geuze – Turnhoutse kaviaar (optioneel), hazenrug – boschampignons – flan van jonge spruitjes, banana Split – chocolade – banaan – vanille. Reserveren kan hier  (EM / Foto Freepik)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten