• 04/12/2024

Zeven projecten voor mobiliteitsoplossingen krijgen steun van de stad

ANTWERPEN –  Om te verzekeren dat werknemers zich vlot en veilig kunnen blijven verplaatsen, lanceerde de stad Antwerpen in juni 2020 een oproep voor mobiliteitsoplossingen die bijdragen aan slimme werkverplaatsingen. Er werden in totaal zeventien projectvoorstellen ingediend, waarvan zeven projecten zijn geselecteerd voor verdere ondersteuning door de stad.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA, zie foto): ‘Met deze projectoproep ging de stad op zoek naar projecten voor werkgevers, gericht op slimme oplossingen voor werkgerelateerde verplaatsingen (woon-werkverkeer, dienstverplaatsingen). Bij voorkeur bieden de projecten een aantrekkelijk probeeraanbod om nieuwe klanten te overtuigen de mobiliteitsoplossing uit te testen. Positieve probeerervaringen leiden namelijk vaak tot slimmer verplaatsingsgedrag.’

De zeven projecten krijgen ondersteuning van Slim naar Antwerpen bij de verdere uitwerking, op inhoudelijk en financieel vlak en ook voor netwerking en visibiliteit op de stadskanalen en in de media. Deze samenwerking loopt uiterlijk tot zondag 1 mei 2022. De projecten worden op verschillende momenten gelanceerd.  Kennis: ‘Ik merk dat de projectoproepen van Slim naar Antwerpen steeds vaker resulteren in concrete samenwerkingen tussen ondernemingen, met vaak erg mooie resultaten. Dat is hartverwarmend om vast te stellen.’

* Cambio autodelen: Cambio lanceert een proefaanbod voor Antwerpse bedrijven om de deelnemende bedrijven te laten proeven van de voordelen van autodelen en hun werknemers een ander verplaatsingspatroon te laten ontwikkelen.

*Vaigo, Whim en Commuty: pakket waarin slim parkeerbeheer), eenvoudig mobiliteitsbeheer en Mobility-as-a-Service met elkaar worden verbonden. Dit laat organisaties toe om in te stappen op een combinatie van diensten die elkaar versterken en waarmee het verminderen van autogebruik op een kostenneutrale manier kan worden aangemoedigd. Hierbij richten ze zich in de eerste plaats op werkgevers die worden geconfronteerd met hoge parkeerkosten of ruimtegebrek op de eigen terreinen.

*Collectief vervoer met Huur een Stuur dat samenwerkt met de app Olympus Mobility. Huur een Stuur biedt betaalbaar, collectief en rechtstreeks vervoer naar bedrijven of zones die momenteel moeilijk zijn te bereiken. Op vraag van bedrijven neemt men ook de mogelijkheden voor integratie met andere Antwerpse MaaS-aanbieders of boekingsplatformen in zijn aanbod op

*Olympus4Antwerp biedt een drieledige mobiliteitsoplossing voor bedrijven aan: toegang tot NMBS, De Lijn, MIVB, TEC, DeWaterbus, Cambio, carpool, Blue-bike, Velo, Mobit, Swapfiets, B-Parkings en 4411. Ten tweede zorgt het Olympus beheerportaal voor een eenvoudig beheer van (meerdere) mobiliteitsbudgetten. Tot slot vereenvoudigt  Olympus Mobility de administratie.

*Zingi (deelfietsen voor bedrijven)  biedt bedrijven en organisaties een totaalpakket voor deelfietsen, inclusief beheersoftware, applicatie, klantendienst, onderhoud, verzekering en pechverhelping. Bedrijven genieten van aantrekkelijk probeeraanbod van drie maanden.

Skipr probeeraanbod wil de Antwerpse werkgevers toegang geven tot zijn volledige mobiliteitsservice die bestaat uit  de app, de betaalkaart en het webplatform. Werkgevers kunnen Skipr budgetten, afhankelijk van hun mobiliteitsbeleid, activeren en beheren. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten