• 22/05/2024

Buurt mee

Zet de maand februari in met één van deze activiteiten

ANTWERPEN – Vorige week was er uitzonderlijk geen weekendkalender. Veel activiteiten waren er niet, op enkele nieuwjaarsrecepties na. Maar dit weekend is er opnieuw keuze genoeg. Een kleine greep:

*ANTWERPEN – Tijdens Buurt Mee kunnen bewoners zondag in het Harmoniepark en het districtshuis genieten van cultuuracts en lekkers en inspiratie opdoen om hun buurt gezelliger en groener te maken. Om 14 uur kan je er terecht voor verhalen voor kinderen, om 15 uur is er een muzikale act, gevolgd door de voorstelling van het nieuwe reglement districtsfonds en een panelgesprek. Einde om 17 uur. (zie foto)

Zaterdag, om 14 uur, opent jeugdcentrum Kiel feestelijk voor het grote publiek, met bekendmaking van een nieuwe werking én een nieuwe naam. Habbekrats, Battle Droids en Kras startten in de zomer van 2022 al met dit nieuwe project, in opdracht van stad Antwerpen. De drie organisaties creëerden, samen met de kinderen en jongeren die een centrale rol spelen, een inspirerend open huis en urban ontmoetingsplek op het Kiel.

*MOL – Vanmiddag kan je tussen 14 uur en 16.30 uur een vers gemaakte winterse soep ontdekken. Elke vrijdag staat er een andere soep op het menu in het lokaal dienstencentrum Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Je betaalt twee euro voor een kom soep met brood.

Morgen sluit men de Week van de Belgische Muziek af met een feest. Je bent welkom in de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, tussen 10 en 16 uur voor de muzikale biechtstoel met Fristap. Dit is een gratis UiTPAS-activiteit. Human Variations geeft om 20.15 uur een concert met covers van Belgisch bands in Schouwburg Rex, Smallestraat 2 maar momenteel is dat uitverkocht. Info: www.cultuurcentrum-mol.be.

Zondag ben je van 10 uur tot 12.30 uur welkom voor het toonmoment van de leerlingen koper van de academie Muziek en Woord. Samen met enkele begeleidende leerkrachten brengen ze een concert. Dit gratis toonmoment vindt plaats in campus Sint-Jan Berchmans, Jakob Smitslaan 36.

*KALMTHOUT – Morgen is het infokantoor van Visit Kalmthout uitzonderlijk gesloten tussen 10 en 13 uur. De toiletten – die je achteraan de container vindt – zullen wel opengesteld worden vanaf 9 uur. Tussen 13 en 16 uur is het infokantoor geopend en kan je er terecht voor alle toeristische informatie.

Zaterdag kan je tussen 10 en 12 uur terecht bij Fietsbieb Kalmthout voor het ontlenen van tweedehands kinderfietsen voor drie- tot twaalfjarigen. Je kan er fietsen ontlenen die je  daarna inruilt voor een groter exemplaar. Alle fietsen zijn door  vrijwilligers nagekeken en in orde gebracht zodat alle kinderen veilig de baan op kunnen. Bezoekers krijgen een gratis zadelhoesje en fietslichtjes met reflector mee, zolang de voorraad strekt.

*BOECHOUT – Vanavond zet Boechout haar sportkampioenen en -laureaten in de bloemetjes tijdens het Feest van de Sport. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in zaal De Sneppe in Sportpark Sneppenbos (Vremdesesteenweg 224). Om 20 uur begint de huldiging en aansluitend is er een afterparty met dj (in samenwerking met Spartans Academy vzw). Het Feest van de Sport is een gratis initiatief van het gemeentebestuur en de sportraad.

*DESSEL – Nu het Jakob Smitsmuseum verbouwd wordt, gaat Jakob buiten de muren. Je kan gaan kijken naar de expo ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ in ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3 in Dessel. Vanaf nu zondag tot en met zondag 30 april ben je welkom op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 17 uur. Een ticket kost vijf euro, -25 jaar (gratis), +65-jaar (vier euro).

Edwin MARIËN

Foto Victoriano Moreno

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten