• 14/06/2024

Zet de laatste maand van het jaar in met één van deze activiteiten

MOL – 2022 zit er bijna op. We gaan de laatste maand in met opnieuw een reeks activiteiten in onze provincie. Je kan onder meer kiezen uit het volgende:

*MOL: Drukke dag voor de Sint zaterdag Hij komt tussen 10.30 en 11.30 uur langs in de bibliotheek en brengt speciaal voor alle lieve kinderen zijn gekste hulppiet mee. En hij brengt ook een bezoekje aan Vita Den Uyt, Rode-Kruislaan 18. Kinderen mogen langskomen bij de Sint tussen 9.30 en 12.30 uur. Download de kleurplaat via www.vita-denuyt.be/activiteitenkalender/ of haal er eentje af in het zwembad.

De winterse verhaalwandeling ‘De Lichtzoeker’ vertelt het waargebeurde verhaal van Jacquot en zijn fantastische opa, de beroemde schilder Jakob Smits. Vanaf nu zaterdag tot en met zondag 8 januari kan je dagelijks deze wandeling maken van 16.30 tot 21.30 uur. Vertrek aan parking Rivierstraat voor een tocht van 2,5 kilometer. De flyer met de route vind je bij de dienst toerisme (Markt 24) of via www.visitmol.be/knusinmol.

Zondag kan je tijdens een begeleide uitstap kennismaken met een stukje waardevolle natuur. Laat je op de uitkijkheuvel van de Schansheide verrassen door de aanwezige wintergasten. De gratis excursie start om 9 uur op parking Wolfsbos, achter de poort langs het kanaal ter hoogte van de Kanaalplas. Inschrijven doe je tot de dag zelf via jefsas@skynet.be of 0499 34 62 60.

*MOL/HOVE: Vrijdag en zaterdag zetten op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen sterrenwachten en amateurastronomen hun telescoop buiten. Kom tussen 18.30 uur en 22 uur langs bij ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 en bewonder de sterren en de maan van dichtbij. Op zaterdag kan je tussen 20 en 22 uur gratis deelnemen aan het wetenschapscafé. Na een presentatie over het heelal is er tijd voor vragen over astronomie. Je kan ook terecht bij Urania in Hove voor een blik op onder meer de maan, de planeten Jupiter en Saturnus, de Andromeda- en Ringnevel. Door een telescoop heb je een adembenemend zicht op de kraters van de maan. Urania is geopend van 19 tot 23 uur. In de observatietoren staat de grote 40 centimeter telescoop ter beschikking van het publiek. Ook op de parking zullen verschillende sterrenkijkers staan. Dit is alles is gratis inclusief een spectaculaire 360 graden film in het planetarium

*HEIST-OP-DEN-BERG:  Stichting Kempens Landschap en het lokaal bestuur zijn sinds de zomer van 2018 eigenaar van het kasteeldomein van Hof Ter Laken in Booischot. Zondag om 10 uur wordt het achterste deel van de tuinzone opnieuw aangeplant als boomgaard. Daarvoor kunnen Stichting Kempens Landschap en het lokaal bestuur niet alleen rekenen op de hulp van de tuiniers, maar ook van mensen uit het dorp.

*PUTTE: Is je stofzuiger stuk? Een virus op je computer of een scheur in die mooie rok of broek? Kom dan zaterdag tussen 10 en 16 uur naar dienstencentrum Het Lijsternest. In het Repair café kan je terecht voor gratis herstellingen aan textiel, juwelen, fietsen, kleine huishoudtoestellen en software (virus verwijderen, printerproblemen, updates). De vrijwilligers helpen je verder. (zie foto)

Edwin MARIËN

Foto Gemeente PUTTE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten