• 23/06/2024

Zaterdag start het baseball- en softballseizoen met tien Antwerpse clubs

ANTWERPEN – Zaterdag gaat het Belgische baseball- en softballseizoen van start. Bijna alle jeugd- en seniorencompetities beginnen er zaterdag of zondag aan.

Er zal gespeeld worden tot november. Het wordt een seizoen met vernieuwingen en een recordaantal spelers.

In Divisie 1 Baseball neemt landskampioen Hoboken Pioneers het op tegen provinciegenoten Brasschaat Braves, Borgerhout Squirrels, Mortsel Stars en Deurne Spartans en verder Mont-Saint-Guibert Phoenix , Merchtem Cats en Namur Angels.

Voor 2023 is de hoofdklasse beperkt tot acht teams en zal er na de split in de zomer met vier ploegen doorgestreden worden voor een plaats in de Belgian Series.

Divisie 2 Baseball is vergroot tot zestien teams met een single game format in plaats van double headers (twee wedstrijden per weekend tegen dezelfde tegenstander) zoals in de hoofdklasse.

Divisie drie is ingedeeld in twee regionale reeksen van zes teams, terwijl opstapklasse divisie vier  dit jaar uit drie regionale reeksen bestaat.

De jongste baseballers starten dit weekend in de Gold en Silver reeksen van U15 en U12 of in één van de twee Beeball Majors reeksen voor de allerjongsten.

Uiteraard gaan ook de Softball Competities vol van start, zowel voor vrouwen, mannen als jeugd.

Er zijn meer dan ooit vrouwenteams dit jaar. De vrouwen van Chicaboo’s Stabroek zullen hun landstitel verdedigen in Softball Ladies D1 tegen Antwerp Eagles, Beveren Lions, Hoboken Pioneers, Mont-Saint-Guibert Phoenix en Merchtem Cats.

In divisie twee komen vijf teams uit, terwijl divisie drie is uitgegroeid tot twee reeksen van zeven teams.

Bij Softball Mannen gaat Belgian Series winner Hoboken Pioneers zijn titel verdedigen en is er opnieuw een reservenreeks.

Dit jaar is er de mogelijkheid om vrijwel alle wedstrijden online via Live Scoring te volgen. Het systeem werd vorig jaar in de hoogste afdeling getest en voor dit seizoen wordt de grote overstap gemaakt naar alle teams in alle divisies.

Ook uitgebreide statistieken, teamroosters, sociale media-content,… zullen online beschikbaar zijn.

Een overzicht van alle teams uit onze provincie die actief zijn in baseball- en softballcompetities: Antwerp Eagles (Wilrijk), Berendrecht Bears, Borgerhout Squirrels, Brasschaat Braves, Stabroek Chicaboo’s, Deurne Spartans, Royal Greys (Merksem), Heist-op-den-Berg Afterburners, Hoboken Pioneers en Mortsel Stars.

Wie dit weekend wil kennismaken met deze sport op het hoogste Belgische niveau: hier alvast een overzicht van de eerste wedstrijden van het seizoen in de eerste afdeling van het baseball. Zoals je merkt komen de twee teams elk weekend twee keer tegen elkaar uit.

*ZATERDAG: Hoboken (Schansstraat 1): 12.30 uur en 15.30 uur Hoboken Pioneers – Brasschaat Braves.

*ZATERDAG EN ZONDAG : Borgerhout (Vosstraat 109) 14.30 uur Borgerhout Squirrels – Namur Angels; Deurne (Ruimtevaartlaan 22): 14.30 uur Deurne Spartans – Mortsel Stars.

Info: https://www.baseballsoftball.be/en (EM / Foto KBBSF)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten