• 15/04/2024

Zaterdag schlageravond in Kruidtuin met o.m. Margriet Hermans, info-avond in Duffel

MECHELEN – Parkpop breidt zijn zomerse donderdagavondconcerten uit naar een speciale weekendeditie. Op zaterdag 12 augustus verandert de Kruidtuin in Mechelen tot een Schlageravond met een optreden van Margriet Hermans, ondersteund door een tolk Vlaamse Gebarentaal (zie foto).

De speciale weekendeditie van Parkpop staat volledig in het teken van muziek, sfeer en ambiance voor zowel jong als oud. De avond wordt afgetrapt door schlagerzanger Sammy Moore, die het publiek opwarmt met zijn nummers.

Margriet Hermans, een icoon binnen het Vlaamse muzieklandschap, brengt haar kenmerkend repertoire uit haar 35-jarige carrière.

Daarna neemt DJ Kurt Verheyen de draaitafels over voor een afterparty. Wat dit evenement extra speciaal maakt, is de aanwezigheid van een tolk Vlaamse Gebarentaal tijdens het optreden van Margriet Hermans.

Dit initiatief komt voort uit het actieplan Toegankelijkheid, dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Het is een interessante testcase die als voorbeeld kan dienen voor toekomstige evenementen.

Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest: ‘Voor de Maanrock-bezoeker is het op zondag een vertrouwd beeld. Al jaren zijn er tolken tijdens de optredens op het Groot Podium. De vernieuwing van Parkpop dit jaar had een duidelijk motto: nog meer voor alle Mechelaars.’

‘Dat zie je in de programmatie, maar ook met het tolken. Het was een suggestie van de adviesraad Buitengewoon Meedoen en daar gaan we graag mee aan de slag. Het zal de eerste keer zijn op Parkpop, maar zeker niet de laatste.’

Rina Rabau Nkandu (Groen), schepen van toegankelijkheid en participatie: ‘Ik ben heel blij dat we als stad stappen ondernemen naar meer toegankelijkheid en dat dit gebeurt in nauw partnerschap met de adviesraad Buitengewoon Meedoen.’

‘Tijdens stadsbrede events is het belangrijk dat we naast de fysieke toegankelijkheid ook aandacht hebben voor ‘toegankelijke beleving’. Met dit initiatief bereiken we ook personen die doof of slechthorend zijn en werken we verder aan een inclusieve stad.’

*HET PROGRAMMA: 19 uur sfeermuziek, 19.30 uur Sammy Moore, 20.30 uur Margriet Hermans, 22 uur  afterparty met DJ Kurt Verheyen. Hier vind je meer info.

Enige tijd geleden zijn de Duffelse begraafplaatsen doorgelicht door funerair-erfgoeddeskundigen. Zij hebben een lijst opgemaakt van markante gedenktekens met een zekere zeldzaamheid of bijzonderheid qua vormgeving of symboliek.

Dirk Broes (N-VA), schepen van begrafeniszorg: ‘Funerair erfgoed is echter meer dan dat. Begraafplaatsen en kerkhoven vertellen ons immers verhalen over de geschiedenis van onze dorpsgemeenschap. Die verhaallijn overstijgt vaak de architectuur of esthetiek van grafmonumenten. Ze omvat ook de betrokkenheid van individuen, families, gemeenschappen of feiten die de identiteit van het dorp mee hebben vorm gegeven.’

‘Om de leesbaarheid van die historische context op onze begraafplaatsen zo goed mogelijk in kaart te brengen, doen wij een beroep op de Duffelse bevolking. Het participatieve parcours gaat van start op zaterdag 9 september, om 15 uur met een infomoment in het gemeentehuis en plaatsbezoek aan de begraafplaats-centrum. Wie wil deelnemen, kan zich hier inschrijven of zich telefonisch aanmelden op 015 30 72 50 (vrijetijdsloket). (EM / Foto Mechelen Feest)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten