• 14/04/2024

Zaterdag lichtstoet in Ginderbuiten, ‘Gezelligste Picknick’n Geel

MOL – Na twee jaar onderbreking door corona trekt op zaterdag 24 september Lichtstoet Ginderbuiten in Mol opnieuw uit. Om 20 uur worden de straatlampen gedoofd en steken de lichtstoetwagens (zie foto) hun duizenden gloeilampjes aan. De wagenbouwers trakteren de bezoekers ook dit jaar weer op een uniek klank- en lichtspektakel. Niet voor niets zijn de Molse lichtstoeten erkend als Immateriaal Cultureel Erfgoed.

Tickets kosten zes euro en vijf euro in voorverkoop. Ze zijn verkrijgbaar bij dient Toerisme, Markt 1a. Vrijetijdscheques worden aanvaard. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven niet te betalen. Info: www.lichtstoet.be

Alle jongeren met ondernemingszin zijn op donderdag 22 september welkom in het ondernemerscafé met Atelier JEAN in Mol. Janne Lauwers van Atelier JEAN komt langs om te vertellen over haar traject als zelfstandige. De deuren van jeugdhuis Tydeeh (Rivierstraat 8) gaan open vanaf 18.30 uur, men start om 9 uur. Het einde is voorzien om 22 uur.

Janne is 28 jaar en richtte in 2020 Atelier JEAN op. Ze begon als zelfstandige in bijberoep toen ze nog in een creatief bureau werkte. Ze volgde dan anderhalf jaar het Starterslabo Traject, waarbij ze fulltime aan haar zaak werkte, en in oktober wordt ze officieel zelfstandige in hoofdberoep.

Op vrijdag 23 september organiseert Alzheimerliga Mol een gespreksavond over dementie. Iedereen is van 19 tot 21 uur welkom in de cafetaria van woonzorgcentrum Witte Meren, Collegestraat 69. Na een inleiding over dementie en het organiseren van een zinvolle dagbesteding, zoekt men naar activiteiten die zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger verrijkend kunnen zijn. Men probeert massagetechnieken (handmassages, hoofdmassages,…) uit die men kan gebruiken bij personen met een gevorderde dementie. De gespreksavond is gratis en je moet niet vooraf inschrijven.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vindt in Mol voor het eerst een Shoppingfestival plaats. Bijna 50 handelaars komen naar buiten in het verkeersvrij Centrum met gezellige kraampjes. Op zes verschillende locaties brengen 25 lokale muziekbandjes livemuziek.

Het befaamde concept van ‘De Langste Tafel’ in Geel kende haar laatste editie in 2019 en maakt sindsdien plaats voor ‘De Gezelligste Picknick’. Zaterdag 1 oktober wordt er van 14 tot 18 uur opnieuw gezorgd voor gezelligheid, muziek en warme ontmoetingen.

Dit jaar organiseren dienst gelijke kansen, de verenigingen van ’t Origineel en de Mondiale Raad samen ‘De Gezelligste Picknick’. Ben je in het bezit van een deken of stoeltje? Heb je alvast een picknickmaaltijd in gedachten? Dan ben je welkom aan het grasveld van Jeugdcentrum De Bogaard . Verwacht je met het nieuwe concept aan een muzikale nazomerbar waar gezelligheid centraal staat. Oxfam Wereldwinkel zal met een (betalende) drankstand klaarstaan om alle passanten te voorzien van een drankje. Bezoekers dienen zelf hun eten voor de picknick te voorzien. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten