• 18/07/2024

Zaterdag feest in Vrijbroekpark, fietslussen door Mechels platteland

MECHELEN – Nu zaterdag 20 augustus viert Provincie Antwerpen 60 jaar dahlia’s in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen. Je kan mee komen feesten tussen 13 en 18 uur in de zomertuinen.

Het feest begint om 13 uur met een optreden van Tres Flores. Om 16 uur geniet je van nog meer muziek met de Koninklijke Mechelse Harmonie. Voor de kinderen is er een dahliabingo en tekenplezier. Om 17 uur kun je nog aansluiten bij de dahliawandeling. De zomertuinmannen zijn de hele namiddag aanwezig om te antwoorden op al jouw dahliavragen. Verder kun je schilders in actie bewonderen (zie foto) en genieten van een drankje en een hapje in de zomerbar. Je mag gewoon langskomen. Je moet niet inschrijven, behalve voor de dahliawandeling. De toegang tot het evenement is gratis, de hapjes en drankjes zijn aan democratische prijzen te verkrijgen. Alleen nu zaterdag kan je een uniek handgemaakt Vrijbroekvaasje kopen (limited edition in samenwerking met K!-design keramiekstudio). En wie dit jaar zijn of haar 60ste verjaardag viert, kan rekenen op een extraatje. Van 9 tot 17 uur kan je koopjes doen op de buurtrommelmarkt. Het maximum aantal standhouders is bereikt, dus daarvoor kun je niet meer inschrijven. Maar je bent zeker welkom om te komen snuisteren. Inschrijven voor de wandeling doe je via https://www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Stad Mechelen organiseert samen met Mechels Natuurlijk, de Lokale Voedselstrategie Mechelen, Klimaan, ORIOM, de Provincie Antwerpen de Kievitslus en de Proeverslus. Vandaag opent de Kievitslus, de didactische fietslus op het Hombeeks plateau. Het evenement ‘De Proeverslus’ zal plaatsvinden op zaterdag 3 september.

De Kievitslus is één van de vele wandel- en fietslussen die je in en rond Mechelen kan vinden en maakt deel uit van het label ‘Samen op pad’ dat in 2018 door het strategisch project ORIOM, Open Ruimte In en Om Mechelen, in het leven werd geroepen. ‘Samen op Pad’ bundelt het  wandel- en fietsaanbod in de streek op een kindvriendelijke kaart, te vinden op www.rlrl.be/samen-op-pad.

Fietsend het Mechelse platteland proeven en beleven? Smullen van vers roomijs, op een blotevoetenpad of in een strobalen labyrint lopen, zelf groentjes kweken, herten voederen, wildplukken, koken en genieten van een maaltijd? Het kan allemaal op zaterdag 3 september van 13 tot 20 uur. De proeverslus leidt je al fietsend langs tien 10 plekken met LEF (lokaal, ecologisch en fair) waar je kan proeven en beleven van het Mechelse platteland (zeven proevers- en belevingsplekken voor volwassenen en tien voor kinderen). Je maakt er onder andere kennis met de boeren van Mechels natuurlijk. Starten doe je aan het jaagpad aan de Bleukensweide naast Het Brughuis in Leest. Na de fietstocht van twintig kilometer kan je je benen onder tafel schuiven voor een avondmaaltijd ‘Roedeling’ in het ontmoetingscentrum De Kettinghe in Heffen, gevolgd door een muzikaal optreden. De proeverslus wordt mee mogelijk gemaakt door een Mechelen Klimaatneutraal subsidie. Info: www.mechelen.be/proeverslus. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten