• 18/07/2024

Zaterdag beweegapp ontdekken aan Napoleonkaai, zondag wandelen in Mol

ANTWERPEN – Op zaterdag 19 maart kan iedereen de beweegapp Hitta ontdekken aan de Napoleonkaai. Met de Instagramroute, de oriëntatieloop en de toeristische route die gelanceerd worden, ontdekken bezoekers district Antwerpen op een andere manier. Vooraf kunnen bewoners een Kick-offpunt zoeken in hun eigen buurt en zo kans maken op een ontbijtbon.

De Hitta route- en beweegapp wil de Antwerpenaar op een sportieve manier zijn stad laten ontdekken aan de hand van verschillende checkpoints en routes. De app bevatte al vijftien wandel- en looproutes die iedereen kan volgen. Vanaf zaterdag komen daar drie nieuwe routes bij. Via de 150 checkpoints verzamelen gebruikers punten en ontdekken ze leuke plekjes in district Antwerpen.

Op 19 maart vindt van 10 tot 14 uur de live Kick-off van Hitta plaats aan de Napoleonkaai. De Instagramroute leidt langs mooie fotoplekjes. De oriëntatieloop laat deelnemers kennismaken met orienteering, een loopsport die ook in Vlaanderen een opmars kent. De toeristische route zet jong en oud op weg om de toeristische hoogtepunten van district Antwerpen te (her)ontdekken. In de app vinden gebruikers extra informatie over locaties waar ze passeren. Alle deelnemers krijgen ook een leuke verrassing. Ambassadeurs Tine Embrechts en Sofie Goos lopen zelf ook een route mee. Tine zal proberen de snelste tijd neer te zetten op de oriëntatielooproute en Sofie zal met haar kindjes het Instagramparcours wandelen op zoek naar de leukste fotolocaties. Ook Charlie van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport en innovatie, zal één van de nieuwe routes uitproberen.

Van Leuffel: ‘Nu het weer beter wordt, zet dat nog meer aan om buiten te komen. Met de Hitta Kick-off zetten we onze nieuwe beweegapp extra in de kijker en laten we iedereen kennismaken met de drie nieuwe routes. De beweegapp Hitta is zeker niet enkel voor sportieve joggers, iedereen kan op zijn eigen tempo een deel van een route doen of zelf via een aantal punten een route op maat uitstippelen. Zo willen we nog meer districtsbewoners in beweging krijgen.’

In elke postcode van district Antwerpen werd één Kick-off checkpoint geplaatst. Tijdens de Kick-off loten ambassadeurs Tine Embrechts en Sofie Goos om 11 uur willekeurig een winnaar per Hitta Kick-off checkpoint uit iedereen die het checkpoint gevonden heeft. Bewoners van de postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 kunnen nog tot vrijdag 18 maart op zoek naar het checkpoint in hun buurt en maken zo kans op één van de ontbijtbonnen. Tijdens de Kick-off worden nog vier extra ontbijtbonnen verloot tussen de aanwezigen. Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-antwerpen-1/sport/hitta-kick-off-aan-de-napoleonskaai, www.hittarun.be.

Op zondag 20 maart organiseert Natuurpunt Netebronnen een begeleide uitstap in Mol. Tijdens deze excursie ontdek je het vergeten Coulissenpad in Sluis. Dit pad ligt in een nog authentiek Kempens landschap. De akkers en weilanden omringd met knotelzen herbergen heel wat moois. De wandeling start om 9 uur aan de kerk van Sluis, Sluis 155. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via mail naar janssens.ingrid63@gmail.com of op het nummer 0494 12 14 67. (EM / Foto District Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten