• 23/06/2024

WK turnen loopt tot zondag maar nu al heeft Simone Biles het Sportpaleis veroverd

MERKSEM – Ogen te kort tijdens het WK Gymnastiek 2023 in Antwerpen. In het Sportpaleis tonen de gymnasten zich van hun beste kant. Vooral de terugkeer van Simone Biles zorgt voor spanning. Dat voelde ook onze reporter in de zaal, Mouna Vannot.

Het WK turnen vindt dit jaar plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn vier onderdelen: de evenwichtsbalk, vloerwerk, de brug met ongelijke leggers en de sprong.

Exact tien jaar geleden won ze, als zestienjarige, hier haar eerste wereldkampioenschap ooit. 25 wereldtitels en zeven olympische medailles later staat de Amerikaanse Simone Biles opnieuw in Antwerpen, waar het allemaal begon voor haar.

‘De cirkel is rond’, vertelt ze in een interview met Nina Derwael, die in Tokio voor ons land goud behaalde aan de brug met ongelijke leggers.

‘In deze arena kwam ik aan als een nobody en ging ik buiten als een wereldkampioen. Dat had ik echt niet verwacht.’

En terugkeren doet ze ook in stijl, want Simone Biles haalt telkens weer groots uit.  Ze doet bij de sprong een joertsjenko gevolgd door een dubbele hoeksalto.

Dat laatste element wordt als zeer gevaarlijk gezien en komt dus weinig tot niet meer voor. Nu krijgt het de naam ‘Biles II.

De 26-jarige Amerikaanse superster won vanavond  na de team- ook de allroundfinale . Zelfs een schoonheidsfoutje hield haar niet van een 34ste  medaille in haar carrière. Niemand deed ooit beter. Dit weekend komt ze nog vier keer in actie. Zondagavond kan ze dus aan 38 medailles zitten.

Onze Belgische trots, Nina Derwael, kan zelf niet op de planken staan. Door een schouderoperatie staat ze aan de zijkant.

Het WK loopt nog tot zondag met en wordt afgesloten met de toestelfinales.

Mouna VANNOT (Stampmedia)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten