• 17/06/2024

WK denksporten voor studenten begint, Schuttershofstraat wordt wandelstraat

ANTWERPEN – De start van het academiejaar is pas binnen twee weken, maar vanaf morgen zullen heel wat studenten toch al hun hersenen pijnigen op UAntwerpen. De Stadscampus is immers het decor voor het WK Denksporten voor studenten.

Even nog en de aula’s vullen zich weer met studenten. Het academiejaar start op maandag 26 september, maar ook tussen 12 en vrijdag 17 september is er al de nodige activiteit op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Het FISU World University Championship Mind Sports 2022, zeg maar het WK Denksporten voor studenten, strijkt immers neer in het Hof van Liere. 159 studenten nemen het tegen elkaar op in twee verschillende competities: bridge en schaken.

Nils Van de Velden van Sportdienst UAntwerpen: ‘We verwelkomen in de bridgecompetitie 88 atleten uit elf verschillende landen. Daar zijn onder meer deelnemers bij uit Chinees Taipei en Thailand. In het schaken kruisen 71 studenten uit vijftien landen de degens. Er komen onder meer denksporters uit Oeganda en Mongolië.’ Vanavond wordt de openingsceremonie gehouden waarna een receptie volgt op het Stadhuis.

De plannen voor de heraanleg van de Schuttershofstraat, de bekende Antwerpse winkelstraat, zijn goedgekeurd. Ze wordt omgevormd tot een winkelerf, zodat voetgangers de volledige breedte kunnen benutten. District Antwerpen start in de loop van 2023 met de werken.

De heraanleg voorziet kwalitatief groen, meer verblijfsruimte en de uitbreiding van het autoluw gebied in de binnenstad. De Schuttershofstraat wordt opnieuw een winkelstraat met uitstraling en comfort en ruimte voor fietsers en voetgangers. Districtsburgemeester Paul .Cordy (N-VA): ‘Met het nieuwe ontwerp sluit de Schuttershofstraat veel beter aan bij het gebied rond de Bourlaschouwburg. Daardoor zullen zowel de bewoners als de wandelaars en de shoppers dit stukje stad echt als een aangename buurt beleven en er de troeven van kunnen ontdekken. We transformeren de Schuttershofstraat van aftands openbaar domein naar een kwaliteitsvolle wandelstraat met veel aandacht voor groen en voor de architecturale pareltjes in de straat.’

De Schuttershofstraat wordt een autovrije winkelstraat. Aan het begin van de straat (kant Komedieplaats) komt een verdwijnpaalinstallatie. Om maximaal in te zetten op de verblijfskwaliteit en het ontwerp aan te passen aan het toekomstige voetgangersgebied, zijn geen parkeerplaatsen meer voorzien. De keuze van het materiaal voor de heraanleg wordt afgestemd op de naburige straten en toekomstige projecten die grenzen aan de Schuttershofstraat. Er wordt gewerkt met graniet in mozaïekformaat.

De straat krijgt plantvakken in cortenstaal met een opstand, zodat de kwalitatieve onderbeplanting die erin komt beschermd is. Bovenop de veertien al aanwezige bomen komen er twee nieuwe grote bomen. De bestaande bomen worden verplaatst naar de nieuwe plantvakken.  Info: https://www.antwerpen.be/info/6053329599da6e10d43e3b69/heraanleg-schuttershofstraat. (EM / Foto UAntwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten