• 20/06/2024

Winterlicht in Herentals met kunst, wandelingen, koopjes en Kerstmarkten

HERENTALS – Net als vorig jaar zorgt Winterlicht tijdens de eindejaarsperiode voor sfeer en gezelligheid in Herentals. Het is de overkoepelende naam voor de eindejaarsactiviteiten die in de maand december en begin januari plaatsvinden in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het programma van Winterlicht is zeer uitgebreid en omvat lichtkunst, kerstmarkten, een lichtjeswandeling, koopweekends en kerstwandelingen.

 Winkeliers en café-uitbaters zetten zich tijdens de eindejaarsperiode in zodat klanten kunnen winkelen, eten, drinken en genieten. Zo zorgen zij tijdens de koopweekends van zaterdag 10 en zondag 11 december en zaterdag 17 en zondag 18 december voor heel wat animatie. En natuurlijk kan je gewoon tijdens de week je kerstaankopen doen in de  winkelstraten, om achteraf een warm drankje en hapje te nuttigen in de horeca.

Verder organiseert Handelshart Herentals een stempelkaartwedstrijd. Gedurende de maand december kan je stempels verzamelen bij alle handelaars in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Met een volle stempelkaart maak je kans op Handelshart Herentals Cadeaubonnen van 50 euro. Stempelkaarten kan je vinden bij de handelaars. Volle stempelkaarten kan je achterlaten in een collectebus bij de balie van de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35). De dienst cultuur en toerisme is extra geopend op zondagen 11 en 18 december van 13 tot 17 uur.

 Van 10 december tot zondag 1 januari baadt de Lakenhal in kleur. Maar wat nog mooier is: jij en je kinderen bepalen mee de kleur. Vanaf donderdag 1 december kan je bij de handelaars van Handelshart een tekening van de Lakenhal afhalen. Kleur ze in, bezorg ze aan de dienst cultuur en toerisme en zie ze verschijnen op de Lakenhal tussen 17 en 22 uur. Vanaf 10 december kan je de tekening downloaden op www.winterlicht.be.

Op zaterdag 17 december tussen 14 en 21 uur ben je welkom op de kerstmarkt in het Stadspark voor een hapje, drankje en kerstcadeautjes. Er is kinderanimatie in de namiddag en om 17 uur trapt men hier hier de lichtjeswandeling af. Vanaf 17 uur zorgt een dj voor de nodige ambiance. Op vrijdag 16 december vindt van 18 tot 24 uur de kerstmarkt van Noorderwijk weer plaats op het dorpsplein. Wie goed het weekend wil inzetten, kan al vanaf 16 uur komen genieten van een warme drank aan de Kerstkeet.

Geniet van 17 december tot 1 januari van een sfeervol verlichte wandeling door de historische kern van Herentals. De wandeling start aan de Lakenhal en is 3,5 kilometer lang.

Op maandag 26 december kan je deelnemen aan kerstwandelingen. Tussen 17 en 19 uur vertrekt om het halfuur een begeleide boswandeling aan Petanqueclub Herentals (Wijngaard 8). Onderweg geniet je van een drankje, soep en entertainment. Deze wandelingen duren zo’n twee uur en zijn in samenwerking met de vzw Toerisme Herentals. Inschrijven is verplicht en kan vanaf 1 december via www.winterlicht.be  of bij de dienst cultuur en toerisme. Deelnameprijs: vijf euro (2,50 euro voor min-twaalfjarigen en houders van een Vrijetijdspas). Niet geschikt voor rolwagens. Draag gepaste schoenen en breng een zaklamp mee. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten