• 19/05/2024

WinterBornemland gaat vrijdag van start, nieuwe trippel te koop in Niel

BORNEM – Nog even en Bornem is er helemaal klaar voor. Op vrijdag 15 december wordt WinterBornemLand officieel geopend met een nog grotere ijspiste, een nog gezelligere winterchalet en vooral heel veel muziek, sfeer en gezelligheid.

De terrassen  van de lokale horeca zoals Billi’z, Bar Boer, La Difference, Bast, Bij de Moemoe, Luxhuis en Café Belle-Vue vormen samen één groot winterterras en nodigen uit om eens goed te komen genieten in het centrum. Opgepast: niet schrikken als je een kerstpauw ziet flaneren, vrijdagavond.

Burgemeester Greet De bruyn (CD&V) opent het spektakel om 20 uur. Daarna is het aan dj Puddie om zijn beats te verspreiden vanop de ijspiste over alle terrassen rond het plein.

De lokale horeca is blij met dit openingsevent, omdat ze nauw betrokken zijn bij de organisatie van WinterBornemLand.

Zo organiseren ze op donderdag 21 december de afterworkparty Ho Ho Horeca  in de almhut.

Van 18 tot 24 uur is de hut die avond  the place to be om er samen met collega’s of vrienden een lap op te geven.

Deelnemende zaken zijn: Billi’z, Bar Boer, La Difference, Bast, Bij de Moemoe, Luxhuis, Café Belle-Vue, De Hopschuur en Café Het Wiel.

De Nielse Chiro Hiro is nog steeds op zoek naar extra middelen om de bouw van de nieuwe lokalen te bekostigen. Ze blijven daarbij niet bij de pakken zitten, maar lanceren naar aanloop van de feestdagen het Lokalenbier.

In samenwerking met Brouwerij Leste ontwikkelde de groep een goudgeel bier van het type ‘Belgische tripel’, met een alcoholpercentage van 8,5 procent.

Door het gebruik van verschillende hopsoorten heeft het bier een aangenaam frisse geur en smaak.

Dankzij de hergisting op de fles krijgt het bier na enkele weken rusten een meer complexe smaak.

Het Lokalenbier is dus een zeer aangename tripel hop, dat als degustatiebier én als frisse, stevige, dorstlesser tot zijn recht komt.

Bierliefhebbers kunnen het Lokalenbier op de kop tikken op de Nielse Kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 16 uur op het Sint-Hubertusplein.

Naast bier is er ook jenever, glühwein en verse soep te verkrijgen. Wie niet op de Kerstmarkt geraakt, en toch het bier wil aankopen, kan hier een bestelling plaatsen. 

Het bier wordt verkocht in dozen van twaalf of 24 flesjes, geschenkverpakkingen van vier of zes flesjes of in een clip van vier flesjes.

Ook de crowdfundingactie van Chiro Hiro loopt nog steeds. Mensen die de groep een financieel duwtje in de rug willen geven kunnen dat hier doen  of met een fiscaal aftrekbare gift op BE67 0000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw met vermelding ‘Gift MG/0311’. (EM / Foto’s Niel: Chiro Hiro)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten