• 24/05/2024

Winter Wonderbar in Willebroek gaat van start met JOE FM en Christoff

WILLEBROEK – Wie zin heeft in een gezellige winterse sfeer, kan van maandag 18 december tot zondag 7 januari 2024 terecht op het Louis De Naeyerplein in Willebroek. Daar staat de Winter Wonderbar, een knusse chalet waar elke dag een andere Willebroekse vereniging de plak zwaait. De verenigingen zorgen niet alleen voor hapjes en drankjes, maar ook voor een waaier aan activiteiten. Bovendien gaat de opbrengst naar de verenigingen zelf.

 De Winter Wonderbar is geen gewone winterbar. Het is een plek waar je elke dag iets nieuws kan ontdekken. Elke vereniging die de bar uitbaat, heeft een eigen specialiteit en een originele activiteit in petto. Zo kan je je smaakpapillen verwennen met een glühwein, een jenever, een warme chocomelk of een ander winters drankje. Je kan ook proeven van een typisch gerecht of een zelfgemaakte snack. Elke vereniging heeft iets lekkers voor je klaarstaan. Maar er is meer dan eten en drinken. De verenigingen organiseren ook allerlei activiteiten in de Winter Wonderbar. Zo kan je je kennis testen in een quiz, je dansbenen losgooien op een afterwork-feestje, je sportieve kant tonen, of je creativiteit botvieren in een knutsel- of kooksessie. Er is voor elk wat wils.

De Winter Wonderbar is niet alleen een leuke manier om de winter door te komen. Het is ook een warm gebaar voor de Willebroekse verenigingen. Zij krijgen de kans om zich te tonen aan het publiek en om hun kas te spijzen. De opbrengst van de bar wordt immers verdeeld onder de deelnemende verenigingen. Zo kunnen zij hun werking verderzetten en hun leden blijven verwennen.

 Thierry Serrien (Groen), schepen van evenementen: ‘De Willebroekenaren kunnen in de eindejaarsperiode genieten van de warme inzet en betrokkenheid van vele verenigingen. Zij brengen gezelligheid, samenhorigheid en sfeer, in samenwerking met onze gemeentediensten. De Winter Wonderbar is een prachtig toonbeeld van onze ambitie om onze verenigingen te ondersteunen en waarderen.

 Burgemeester Eddy Bevers (N-VA): ‘De Winter Wonderbar is een schitterend initiatief dat Willebroek laat stralen in de donkere dagen. Het is een plek waar iedereen welkom is om te genieten van de knusse chalet, de heerlijke hapjes en drankjes, en de leuke activiteiten. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen en mee te feesten met onze verenigingen.

 De Winter Wonderbar wordt op maandag 18 december feestelijk geopend met een bezoek van de Pakjestruck van radiozender JOE, in het kader van de actie Pakje van je hart. Via het online donatieplatform www.pakjevanjehart.be  kan iedereen een symbolisch cadeautje kopen voor kinderen in vijf verschillende leeftijdscategorieën. Het is het derde jaar dat de actie wordt georganiseerd. Vorig jaar werd 1 243 640 euro ingezameld, goed voor 25 000 blije kinderen.

 De JOE-Pakjestruck komt op 18 december ook naar Willebroek. De truck parkeert ‘s namiddags bij de Winter Wonderbar. Charmezanger Christoff zal aanwezig zijn om de actie te ondersteunen. Bij het Administratief Centrum aan de Pastorijstraat staat een reuzepak als eyecatcher voor de ‘Pakje van je Hart’-actie. Via een QR-code kunnen inwoners en bezoekers ook op die manier een pakje schenken. Zodra het donker is, zal het vuurwerk dat bij Willebroek Jaarmarkt werd uitgesteld, alsnog plaatsvinden. Het belooft een spectaculaire (én geluidsarme) show te worden die je niet mag missen.

De Winter Wonderbar is elke dag open behalve op zondag 24 en maandag 25 december en zondag 31 december en maandag 1 januari. De Winter Wonderbar is open voor iedereen. Voor sommige activiteiten moet je op voorhand inschrijven. Meer informatie vind je hier    (EM / Foto’s  Gemeente Willebroek)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten