• 18/07/2024

Winter in Antwerpen van start gegaan in de historische binnenstad

ANTWERPEN – Vanmiddag ging de magie van Winter in Antwerpen van start in de historische binnenstad. De evenementensite opende voor het grote publiek met een openingsfeest vanaf 16 uur.

Bezoekers konden er iets eten en drinken, kuieren langs de kraampjes van de kerstmarkt of genieten van de verschillende attracties en belevingen. Zo was er een optreden in het JOE Christmas House van Jaap Resema en waren er doorlopend verschillende straatanimaties.

Verder was er een openingsshow op de ijspiste met ‘The Greatest Showman’ Kevin Van der Perren.

Tijdens het openingsweekend zijn er ook kooroptredens aan de ‘Singing Christmas Tree’-tribune op de Handschoenmarkt en aan de fontein op het Hendrik Conscienceplein.

Nog tot en met zondag 7 januari 2024 baadt het historische centrum van Antwerpen in een betoverende sfeer en kunnen bezoekers naar jaarlijkse traditie rekenen op klassiekers zoals de kerstmarkt en de ijspiste. Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar twee nieuwe locaties: het Hendrik Conscienceplein en het Operaplein.

Maar ook op de gekende pleinen is er heel wat te beleven. Denk onder meer aan de nostalgische sfeer van een authentieke kerstmarkt op de Grote Markt, sportieve winterpret op de Groenplaats en muzikale verwondering op de Handschoenmarkt.

In de feeërieke meterslange lichttunnel op de Suikerrui wanen bezoekers zich sprookjesfiguren in een wereld van licht. Twinkelende guirlandes doen de hele Suikerrui stralen. Prachtige foto’s zijn hier een garantie.

Alle info over Winter in Antwerpen vind je op https://antwerpspersbureau.be/winter-in-antwerpen-nu-ook-op-hendrik-conscienceplein-en-op-operaplein/

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten