• 24/07/2024

‘Winter in Antwerpen’ tovert stad vijf weken lang om in een wonderland

ANTWERPEN –  Van zaterdag 4 december tot zondag 9 januari wordt het historisch centrum van Antwerpen weer omgetoverd tot een feeëriek winterwonderland. Vanaf het station Antwerpen-Centraal leidt een lichtslinger bezoekers tot de evenementensite in het historisch centrum, waar iedereen kan genieten van de klassiekers zoals de kerstmarkt en de ijspiste. Maar er staan ook enkele nieuwigheden op het programma. Tijdens een museumnocturne zullen acht musea verrassen met een sfeervol programma. Wie graag in hogere sferen vertoeft kan genieten van een apero of brunch in het reuzenrad of gaat sterren kijken op de uitkijktoren van Het Steen. Ook een magisch kijkspel en muzikale optredens zullen bezoekers verwonderen.

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 december gaat de magie van start in de historische binnenstad. De evenementensite opent vanaf 12 uur. Zowel op zaterdag- als zondagavond zal kunstschaatser Kevin Van der Perren de ijspiste inschaatsen. Nadien zorgen winterbars Bar Den en Den Après met dj-sets voor de nodige sfeer. Bezoekers die zich dat weekend uitdossen in een originele winterse outfit maken kans op een verrassing.

Op donderdag 16 december openen acht musea uitzonderlijk ’s avonds hun deuren, van 17 tot 22 uur (FOMU tot 23 uur) en worden bezoekers ondergedompeld in een feeërieke sfeer. Naast de vaste collecties en lopende tentoonstellingen zijn er dansvoorstellingen, muziekoptredens, voorleessessies en rondleidingen in het MAS, DIVA, Red Star Line Museum, Museum Mayer van den Bergh, Letterenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Maagdenhuis en FOMU.

Volksterrenwacht Urania uit Hove organiseert aan Het Steen bij helder weer op woensdagavonden kijkmomenten met sterrenkijkers op het dakterras. In de schaduw van het Steen bevindt zich een bijzonder Instagramplekje. Ga hier op zoek naar de feeërieke installatie, die je meeneemt naar een sprookjesachtige stad.

Stap in het reuzenrad en geniet met vrienden of familie van een gezellige apero (donderdagavond) of brunch (zondag). Tijdens weekends liggen Nello en Patrasche zoet te dromen tussen de feeërieke verlichting. In Bar Den knutselen kinderen op zaterdag 11 en zondag 12 december samen met elfjes kerstversiering, die ze nadien ophangen aan de kerstbomen op de Grote Markt en de Handschoenmarkt.

Verder zijn er de klassiekers: de kerstmarkt op de Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en het Steenplein, de overdekte ijspiste van 1 000 vierkante meter rond het standbeeld van Rubens, winterbar  Den Après en het reuzenrad van 55 meter. Op de Grote Markt vind je Perfect Sky, staat een grote kunstige overkapping en het Joe Xmas House. Het Steenplein verwelkomt winterbar Bar Den, de grote, stemmige houten schuur, opgetrokken in Canadese stijl.  e site van Winter in Antwerpen is geopend van maandag tot donderdag van 12 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag: van 12 tot 24 uur en op zondag van 12 tot 22 uur ,behalve op feestdagen. De winkels in de binnenstad zijn alle zondagen open. Op oudejaarsavond is er het traditionele nieuwjaarsvuurwerk en op zondag 9 januari zijn alle Antwerpenaars vanaf 12 uur welkom op een gezellig samenzijn.  Voor de winterbars en de ijspiste is een Corona Safe Ticket vereist. Meer info op www.winterinantwerpen.be. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten