• 24/05/2024

Winter in Antwerpen sluit af met traktatie, Flanders DC vestigt zich in ModeNatie

ANTWERPEN – Om het nieuwe jaar te vieren, trakteert de stad op zondag 8 januari. Op deze laatste dag van Winter in Antwerpen krijgen bewoners gratis jetons voor een consumptie, schaatsbeurt of rondje op het reuzenrad.

Deze hele week kunnen bezoekers nog genieten van Winter in Antwerpen: het sprookjesland van een ijskoningin bezoeken op het Steenplein (Het Bevroren Rijk), de nostalgische sfeer van een authentieke kerstmarkt opsnuiven op de Grote Markt (Plaza Historia) en sportieve winterpret beleven op de Groenplaats (Wintertopia). Op de Handschoenmarkt vormt de kathedraal een statige achtergrond voor een wereld van verwondering en muzikale verrassingen (Symphonia). De Lichtjeslaan op de Suikerrui licht nog even de hele straat op.

Op de laatste dag van Winter in Antwerpen trakteert de stad om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Op zondag 8 januari worden vanaf 12 uur en zo lang de voorraad strekt gratis jetons uitgedeeld op de Handschoenmarkt, de Suikerrui en het Steenplein. Deze jetons kunnen tot 18 uur op heel de Winter in Antwerpen-site ingeruild worden voor een consumptie aan een chalet of in een winterbar, of een activiteit zoals een schaatsbeurt of een rondje in het reuzenrad.

Doorheen de dag is er ook straatanimatie op de gehele site. Om 15 uur start de Joe Singalong op de Grote Markt met Bart-Jan Depraetere van op het Joe Christmas House. Tot 17 uur kan er meegezongen worden. Wie wil kan een bezoek aan Winter in Antwerpen combineren met soldenshoppen. Op winkelzondag 8 januari zijn de winkels in de binnenstad geopend.

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. Flanders DC ondersteunt de twee sectoren ook in hun rol van motor voor economische en maatschappelijke vooruitgang door ervoor te zorgen dat vanuit andere economische sectoren designers meer ingeschakeld worden als innovatiepartner.

Stad Antwerpen verwelkomt nu Flanders DC, die zich in de Antwerpse ModeNatie vestigen. Flanders DC zal vanuit dit nieuwe hoofdkwartier haar vernieuwde werking specifiek toespitsen op de creatieve sectoren mode en design in Vlaanderen. Daarnaast gaan ze een samenwerkingsovereenkomst aan met stad Antwerpen, waarbij ze met verschillende initiatieven extra inzetten op het versterken van het ondernemerschap in deze sectoren. Ze zetten daarbij hun expertise in om Antwerpse modeprofessionals en designers te adviseren en te ondersteunen.

Erica Caluwaerts (Open Vld), schepen voor economie en innovatie: ‘De creatieve sector is de derde grootste werkgever in de stad Antwerpen. We zijn daarom heel blij met de terugkeer van Flanders DC in de ModeNatie. Dit bevestigt onze positie als mode- en designcentrum van het land. Vorig jaar lanceerden we al het modeplan 21+, dat samenwerking tussen de verschillende spelers binnen de modesector stimuleert. De vestiging van FDC in Antwerpen zal deze dynamiek alleen maar versterken.’ (EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten