• 19/05/2024

Winnaars Maand van de Markt vallen in de prijzen

MECHELEN – Vandaag werden de winnaars van de Maand van de Markt bekendgemaakt in Mechelen. De wedstrijd vond plaats van 1 tot en met 30 april en had als doel het marktgebeuren in de kijker te zetten.

Mechelen kan terugblikken op een geslaagde editie. Uit alle deelnemers werden er vier hoofdwinnaars getrokken. Zij werden vooraf verwittigd en uitgenodigd om vandaag naar de markt te komen om hun prijs in ontvangst te nemen uit de handen van schepen Alexander Vandersmissen.

De vier hoofdwinnaars zijn Frieda Ardies, Roland De Laet, Veerle Andries en Beatrijs Van Gastel. Zij krijgen allen een pakket met allerlei spullen gemaakt door de mensen van AMAi, aangevuld met een Mechelenbon t.w.v. 75 euro, een duoticket van Het Kunstuur en het Hof van Busleyden, een vrijkaart voor een uurtje Mechelen met gids en verschillende waardebonnen van de marktkramers.

“De Maand van de Markt biedt een uitgelezen kans om onze lokale markten in de schijnwerpers te zetten. Een uitstekend initiatief dat we zeker ondersteunen. De zaterdagmarkt en de kleinhandelsmarkt zijn gevestigde waarden en kunnen al jaren rekenen op een trouw publiek. Dat is anders voor de markt in Leest die nog maar één jaar bestaat en elke donderdagnamiddag op het dorpsplein plaatsvindt. Daarom is het belangrijk – ook al is de Maand van de Markt-actie afgelopen – dat we de markt in Leest in de schijnwerpers blijven zetten. Dit doen we op verschillende manieren. Zo zorgen we voor een gerichte communicatiecampagne op social media die we verspreiden in de regio in en rond Leest. Een lokale marktkramer/influencer zal binnenkort ook een video posten over zijn marktbezoek in Leest en er wordt een affiche geplaatst op het dorpsplein om de bekendheid van deze versmarkt te vergroten. Op langere termijn bekijken we ook de mogelijk om bijkomend borden te plaatsen op de invalswegen. Daarvoor gaan we in gesprek met het Vlaams Gewest”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

“We zijn blij dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de Maand van de Markt. De actie mag dan wel gedaan zijn, onze marktkramers blijven elke week paraat staan. Markten zorgen niet alleen voor beleving, ze trekken volk aan wat belangrijk is en een positieve economische impact heeft voor veel lokale ondernemers. Dus daarom een warme uitnodiging aan iedereen, om ook nu de Maand van de Markt afgelopen is, onze markten te blijven bezoeken”, aldus Luc Mariën, voorzitter van Markta.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten