• 17/06/2024

Winkel in Sint-Katelijnevest verzegeld, investeringsprojecten beloond

ANTWERPEN – Het college van burgemeester en schepenen in Antwerpen bevestigde het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA, zie foto) om JP Brown Exotic, een winkel in de Sint-Katelijnevest in Antwerpen die Europees en Afrikaans voedsel en cosmetica verkoopt, te sluiten voor een periode van twee maanden, tot en met dinsdag 14 juni, wegens herhaaldelijke illegale feiten.

Nadat de politie tijdens een controle twee meerderjarigen in het bezit van cannabis had aangetroffen, nam ze kennis van een drugdeal die had plaatsgevonden in de winkel. De drugkoper was door enkele jongeren op de Groenplaats naar deze winkel doorverwezen, waarna hij hier marihuana had gekocht.

Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester De Wever: ‘Naar aanleiding hiervan ging de politie over tot een huiszoeking in de winkel en het woongedeelte. Ze troffen er op meerdere plaatsen hoeveelheden cash geld en verschillende verkoopseenheden cannabis en hasjiesj aan. Daarnaast vond de politie ook nog twee blokken hasjiesj met een totaalgewicht van 192,30 gram, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal, verpakkingen ‘Kamagra’ (erectiestimulerende middelen die mogelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid en in België illegaal zijn) en telefoonaccessoires. De winkel werd achteraf gerechtelijk verzegeld en de uitbater gearresteerd.’

De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in de winkel in de Sint-Katelijnevest herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs. Verder blijkt ook dat de winkel onder jongeren gekend staat als drugverkooppunt en dat ook de schoolgaande jeugd met deze praktijken wordt geconfronteerd.

Begin dit jaar lanceerde stad Antwerpen een oproep naar kmo’s om innovatieve investeringsprojecten in te dienen die de economie circulair of digitaal stimuleren. Een jury selecteerde acht heel diverse inzendingen. Zo zijn er onder meer projecten om spoedleveringen via drones uit te voeren (ADLC) , koolstofdioxide te recycleren (D-CRBN op het Kiel), artrose beter te behandelen (Allegro), slim’sanitair te ontwikkelen (IPEE uit Berchem) en fietstechnologie sneller te commercialiseren (Classified Cycling uit Turnhout). Verder Ayes uit de Sint-Pietersvliet– software om bus- en tramnummers herkenbaar te maken voor blinden -, Circular Matters – dat een proces ontwikkelde om agro-industriële nevenstromen efficiënt te converteren naar kwalitatieve materialen – en POM uit de Lange Gasthuisstraat – met een oplossing tegen betaalfraude via phishing. Uit 66 inzendingen koos een jury deze acht ideeën die in totaal 800 000 euro financiële ondersteuning krijgen van de stad. Op basis van hun voorstel ontvangen de bedrijven een bedrag van 40 000 tot 150 000 euro, of maximaal 75 procent van de totale kosten.

Erica Caluwaerts (Open Vld), , schepen voor economie, innovatie, industrie en digitalisering: ‘Het doet me plezier dat onze oproepen naar ondernemers keer op keer een succes zijn. Dit bewijst nogmaals dat Antwerpen de ideale voedingsbodem is voor innovatief ondernemerschap. We zijn onlangs internationaal bekroond als ondernemersvriendelijke stad. We gaan op dit elan verder gaan.’ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten