• 25/02/2024

Wilrijkse straten kampen met bladluizen, Berchem viert trouw in WZC Fabiola

WILRIJK – Verschillende Wilrijkse straten kampen met overlast van bladluizen. Om dit op een biologische manier te bestrijden, laat het district de groendienst er in de bomen zakjes ophangen met larven van lieveheersbeestjes.

Bladluizen voeden zich met het sap van planten, waardoor die minder snel groeien en de bladeren vervormen.

In de uitwerpselen van de bladluizen ontwikkelt zich ook de roetdauwschimmel, die zorgt voor zwarte vlekken op de voetpadtegels en de geparkeerde wagens.

Hans Ides (CD&V, zie foto) , districtsschepen voor groen(voorziening): ‘Verschillende inwoners meldden ons de aanwezigheid van bladluizen op de bomen in hun straat.’

‘In het verleden konden we dit succesvol aanpakken door natuurlijke bestrijding met lieveheersbeestjes.’

‘Vandaar dat we hier opnieuw op inzetten en het nu ook uitbreiden waar nodig.’

In 2016 en 2017 pakte de groendienst van het district Wilrijk deze overlast al succesvol aan met een natuurlijk bestrijdingsmiddel.’

In de bomen die last hebben van bladluizen worden zakjes opgehangen met larven van lieveheersbeestjes.

De larven breken uit de zakjes en eten een groot deel van de bladluizen op. Dit initiatief wordt nu dus hernomen.

Vanaf vandaag hangt de groendienst de zakjes met larven van lieveheersbeestjes op in de Palmanshoevestraat en de Valkstraat.

Aanstaande dinsdag 21 juni stappen Liliane Van Gelder en Gunther Weiss, bewoners van woonzorgcentrum Sint Anna aan de Floraliënlaan in Berchem, in het huwelijksbootje. Het is voor hen een droom die in vervulling gaat.

Liliane en Gunther leerden elkaar twee jaar geleden in woonzorgcentrum Sint Anna kennen. Ze vonden de liefde bij elkaar en kwamen stap voor stap dichter bij elkaar.

Zo vroegen ze, nadat ze al geruime tijd een relatie hadden, of ze samen konden wonen. Ze kregen twee kamers naast elkaar. De ene werd ingericht als woonkamer, de andere als slaapkamer.

Nu zijn ze klaar voor de volgende stap: het huwelijk. In het bijzijn van hun medebewoners kiezen ze voor elkaar en genieten ze samen van het feest en de muziek.

De huwelijksviering zal worden gehouden in het woonzorgcentrum op dinsdag om 13.30 uur. (EM / Foto CD&V )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten