• 23/02/2024

Wilrijkse kinderen beleven inspeelmoment in Neerlandpark, Ekerse kids bij Sint

WILRIJK – De speeltuin van het Neerlandpark (of Wanninckhovepark of dierenpark) is in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe speeltuigen werden vanochtend ingespeeld door leerlingen uit vier klasjes van de Neerlandschool: een kleuterklas, een eerste leerjaar en twee tweede leerjaren.

Hans Ides (CD&V), schepen voor jeugd: ‘Vroeger was er hier een dierenparkje met geiten, konijnen en kippen maar dat is een vijftal jaar geleden. Wie hier komt spelen zal merken dat er overal afbeeldingen van dieren staan, en dat alles kan ondergebracht worden onder de thema’s en dieren. Veel van de buurtbewoners noemen dit trouwens nog steeds het dierenpark.’

De speeltuin van het buurtparkje, gelegen tussen de Wanninckhovelaan en de Planetariumlaan, was aan een opknapbeurt toe. ’We hebben rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners en de reacties waren unaniem positief. De speeltuin, die voornamelijk bestaat uit natuurlijke elementen, werd opgedeeld in verschillende stukken: de allerkleinsten kunnen op ontdekkingstocht gaan op een mini-boerderijtje.’

‘Kleinere speeltuigen zijn uitgedost als biggen en geitjes en heel wat palen van speeltuigen waren gedecoreerd als maïskolven. De grote constructies hebben het uitzicht van een silo. Na de nieuwe pluktuin, de aanpak van het voetbalveldje en de bloemenweide is dit de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. Het laatste wat nog moet gebeuren is het aanbrengen van zitbanken.’

Nadat de schepen met de zevenjarige Fran, leerlinge van  het tweede leerjaar, het traditionele lint had doorgeknipt, begonnen de kinderen aan hun ontdekkingstocht.

Overmorgen zaterdag 27 november komt de Sint langs in Ekeren. Al wie zich tijdig inschreef, mag hem een bezoekje brengen.

Door de verstrengde coronamaatregelen kunnen zowel de verwelkoming van de Sint op het Kristus-Koningplein alsook de bijhorende stoet naar kasteel Veltwijck niet doorgaan. De gereserveerde bezoeken aan de Sint mogen wel plaatsvinden mits enkele aanpassingen.

Wie tijdig inschreef, ontvangt een mail met de nodige informatie en krijgt een tijdslot toegewezen waarbinnen het bezoek moet plaatsvinden.

Volgende aanpassingen gelden:

*Kinderen mogen op de foto met de Sint wanneer anderhalve meter afstand gerespecteerd wordt.

*Vanaf de leeftijd van tien jaar moet een mondmasker gedragen worden.

* Iedere aanwezige ouder dan twaalf jaar dient een CST en identiteitskaart te tonen.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten